Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Yapılan ‘DDos’ Saldırısı İnterneti Altüst Etti. Twitter ve Bir Çok Site Etkilendi!

İnternetteki büyük bir siber saldırı, başta Twitter olamak üzere Spotify, Reddit, Soundcloud gibi bir çok siteye erişimi etkiledi. Ddos Atak

İnternetteki büyük bir siber saldırı, başta Twitter olmak üzere Spotify, Reddit, Soundcloud gibi bir çok siteye erişimi etkiledi.

DDos saldırısının bu sabaha karşı ABD’de başladığını ve en çok ülkenin doğusunu etkilediğini bildirdi.

Ddos saldırısının ilk etkisi bazı sitelere ulaşımı güçleştirmek oldu.Kullanıcıların; Reddit, Twitter, Etsy, Github, Soundcloud, Spotify başta olmak üzere birçok siteye erişimi iyice zorlaştı.Paypal, Pinterest ve Tumblr gibi sitelerle bazı kablolu hizmet sağlayıcılara erişimde de kesintiler olduğu bildirildi.

Bu olay DDos saldırıları diye bilinen siber saldırılarda bir taktik değişikliğine işaret ediyor. Daha önce bu tür saldırılar daha ziyade tek bir siteyi hedef alıyordu.

DynDNS’nin çok sayıda firma tarafından dünya çapındaki kullanıcılar için bir küresel adres rehberi gibi kullanılması saldırının çok daha etkili olmasına sebep oldu.

Kullanıcılar

Twitter Neden Çalışmıyor ?

Twitter Kapatıldı mı ?

Twitter’a Erişim Yasağı mı Geldi ?

sorusunun cevabını merak ediyordu.

DDOS Nedir?

DDoS saldırısı (Distributed Denial of Service attack), çoklu sistemlerde hedef sistemin kaynakları ya da bant genişliği istilaya uğradığı zaman oluşur, bunlar genellikle bir veya birden fazla web sunucusudur. Bu sistemler saldırganlar tarafından çeşitli yöntemler kullanılarak bağdaştırılır.

Ddos Atak

Resim temsili olarak kullanılmıştır.

İnternetteki büyük bir siber saldırı, başta Twitter olamak üzere Spotify, Reddit, Soundcloud gibi bir çok siteye erişimi etkiledi. DynDNS adlı firmanın müşterisi olan siteler yaşanan ‘DDos’ saldırısında büyük hasar aldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Saldırı DynDNS’nin “DDos” kısaltmasıyla bilinen “Hizmetin Dağıtılmış Reddi” (Distributed Denial of Service) verilerine boğulmasıyla başladı, bu da bu hizmeti kullanan internet kullanıcılarının aradıkları sitelere ulaşmalarını güçleştiren bir etki yarattı.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ya da neden DynDNS’nin hedef olduğu henüz anlaşılamadı. Saldırıdan etkilenen siteler;

ActBlue, Basecamp, Big cartel, Box, Business Insider, CNN, Cleveland.com, Etsy, Github, Grubhub ,Guardian.co.uk, HBO Now, Iheart.com (iHeartRadio), Imgur, Intercom, Intercom.com, Okta, PayPal, People.com, Pinterest, Playstation Network, Recode,Reddit, Seamless, Spotify, Squarespace Customer Sites, Starbucks rewards/gift cards, Storify.com,The Verge, Twillo, Twitter, Urbandictionary.com (lol), Weebly, Wired.com, Wix Customer Sites, Yammer, Yelp, Zendesk.com, Zoho CRM, Credit Karma, Eventbrite, Netflix, NHL.com, Fox News, Disqus, Shopify, Soundcloud, Atom.io, Ancersty.com, ConstantContact, Indeed.com, New York Times, Weather.com, WSJ.com, time.com, xbox.com, dailynews.com, Wikia, donorschoose.org, Wufoo.com, Genonebiology.com, BBC, Elder Scrolls Online, Eve Online, PagerDuty, Kayak, youneedabudget.com, Speed Test, Freshbooks, Braintree, Blue Host, Qualtrics, SBNation, Salsify.com, Zillow.com, nimbleschedule.com, Vox.com, Livestream.com, IndieGoGo, Fortune, CNBC.com, FT.com, Survey Monkey, Paragon Game, Runescape,