Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dünyanın En Verimli Solar Sistemi

Bir İsveç firması 19. yüzyıldan kalma fikirlerle güncel teknolojiyi harmanlayıp geliştirdikleri bu küçük ölçekli solar sistemle Güneş ışığının 'ünü elektriğe çevirmeyi başardılar.

Bir İsveç firması 19. yüzyıldan kalma fikirlerle güncel teknolojiyi harmanlayıp geliştirdikleri bu küçük ölçekli solar sistemle Güneş ışığının %34’ünü elektriğe çevirmeyi başardılar.

Ölçüleri göz önüne alındığında bu alanda dünyanın en verimli solar sistemi olabilir.

solarsistem2

the Guardian Reports’a göre Yapımcı Şirketi RiPasso Energy tarafından testleri Kalahari Çölünde devam eden bu  sistemde tek bir sıcak noktaya güneş ışığını odaklamak için 100 Metrekare’lik panel kullanılıyor. Ortaya çıkan sıcaklığın kullanılmasında Robert Stirling’in 1816 yılında geliştirdiği Stirling Motoru kullanılmış.

solrsistem2

Testler sonucunda her panelden 75 ile 85 Megawatt / Saat elektrik elde edilmekte. Aynı ölçekte fosil yakıtlar ile elektrik üretmek istediğinizde 81 Metrik Tone CO2 Karbondioksit salınımı gerçekleşiyor. Sistemin diğer solar sistemlere göre %34 daha verimli bir enerji ürettiği belirtiliyor.

Şirket sistemin maliyeti konusunda henüz bilgi vermiş değil Ancak şirketin ilk büyük ölçekli kurulumu ne zaman nereye yapacağı belirsizliğini koruyor.