Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Durum Çok Ciddi Olayını Facebook Yalanladı!

Durum Çok Ciddi Olayını Facebook Yalanladı! Facebook Uyarısı, Bu tür kopyala yağıştır mesajlara itibar edilmemesi gerekiyormuş.

Facebook, güvenliğim için şu haklarımı beyan ederim vb. tarzı paylaşımlar hakkında resmi açıklama geldi. Peki, Facebook bu konuda kullanıcılara ne diyor?

Sosyal medya günümüzde insanların birbirleri ile daha iyi iletişim kurmasını sağlayan bir platform olmasının yanı sıra, provokasyonların yapılabildiği ve doğruluğu teyit edilmeyen haberlerin anında yüzbinlerce insana ulaşabildiği bir platform olarak sıkça kullanıyor.

Özellikle son dönemde ülkemizde yaşanan üzücü olayların ardından, sosyal medya üzerinde yapılan asılsız haberler hızlıca paylaşılmaya başlanıyor. Bunların başında ise ‘ ….. kabul etmediğimi Facebook yönetimine bildiririm ‘ tarzında paylaşımlar geliyor.

Facebook Uyarıyor! Durum Çok Ciddi!

Bu paylaşımlar Facebook’un dikkatini çekmiş olacak ki, bugün resmi bir açıklama yapıldı. Bu tür kopyalayıp yapıştırmanız istenilen paylaşımlara itibar etmemenizi isteyen Facebook yönetimi, paylaştığınız içeriğin veya profilinizin güvenliği konusunda gizlilik ayarlarından gerekli düzenlemeleri yapabileceğinizi belirtiyor.

screenshot-at-tem-19-00-49-19