Sosyal Medya

Android

Elephone’dan Android 5.0 Ve Windows 10 Dual Boot Üst Seviye yeni bir Telefon Geliyor!

Elephone'dan üst seviye Android 5.0 Ve Windows 10 Dual Boot

Daha önce olabilir söylentileri çıkan Windows 10 & Android 5.0 Dual Boot özelliğine sahip ilk telefon Elephone’dan geliyor!

Akıllı telefonlar dediğimizde aslında aklımıza sadece birkaç firma gelir. Bunlara örnek vermek gerekirse Samsung, Apple, HTC, Sony, LG vb firmaları sayarız.

Fakat son zamanlarda artan Çinli firmaların sağlam cihazlar çıkarmasıyla Huawei, Xiaomi gibi firmalar da dikkat çekmeye başladı. Tabii sektör bunlarla da sınırlı değil.

Birçok farklı firma adları bulunuyor olsa da Çin’in bir diğer telefon üreticisi Elephone efsane bir cihaz ile karşımıza çıkacak. Bu telefon üst seviye bir cihaz olmasıyla değil, Android 5.0 Lollipop ve Windows 10 ile beraber gelecek. Yani dual boot dediğimiz, açılışda hangi mobil işletim sistemini seçeceğimizin sorulacağı ve hem Windows 10’u hem de Android’i barındıran bir telefon geliyor!

Resimde görebileceğiniz gibi oldukça şık duran bu telefon’da Intel’in 4 çekirdekli bir işlemcisi bulunacak. Sony tarafından üretilen 20.7MP (21MP) IMX 230 modeli bir kamera, 5.5 inç 2K ekran gibi detaylandırmaların olduğu üst seviye telefonda 3800mAh batarya olacağı gösteriliyor. 4GB RAM ve 32GB depolama kapasitesinin de aşağıda bahsedeceğimiz cihaz ile ortak yönleri nedeniyle bulunacağını söyleyebiliriz.

Çıkış tarihi olarak Temmuz 2015 şeklinde gösterilen cihaz şimdiden büyük merak ve heyecan yaratacak.

Bir de Mayıs ayında Android 5.0 CyanogenMod işletim sistemini içeren farklı bir telefonu daha piyasaya çıkacak. Bu cihaz da 5.5 inç 2K ekran özelliği sunarken işlemci noktasında MediaTek’in 8 çekirdekli ve 64 bit yapıdaki MT6795 çipsetine yer verecek. 4GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi sunacağı gösterilen cihazda yine Sony’nin 21MP çözünürlüğündeki IMX 230 bir kamerasına yer verilecek. 3800mAh batarya ile kullanıcılarını oldukça memnun edeceğini düşündüğümüz bu cihaz üstteki dual boot özellikli telefonun sadece Android isteyenler için bir versiyonu olacak gibi duruyor.

Sonuç olarak oldukça şık ve gerçekten üst seviye özellikleriyle beraber Android ve Windows dual boot özelliği sayesinde alıcılarının milyonları aşacağını düşündüğüm cihaz küresel satışa çıkması durumunda çok büyük satış rakamlarını yakalayabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca eğer başka bir cihaz tanıtılmadığı sürece Windows Phone platformunun en güçlü cihazı olacak olan bu cihaz WP severlerinin de fazlasıyla dikkatini çekecek gibi duruyor.