Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Entegre Çip’li Yeni Kredi Kartları Hacker’ları Durduracak mı?

Entegre Çip'li Yeni Kredi Kartları Hacker'ları Durduracak mı?

Amerika’da kullanılmaya başlayan yeni Kredi ve Banka Kartları karta entegre yeni bir yonga içeriyor ve tamamen siber suçları durdurmak için tasarlanmış.

Perşembe gününden itibaren birçok mağaza ve alışveriş merkezinde yeni EMV kart okuma terminalleri kullanılmaya başlanacak.

Sistem MasterCard,Visa,Discover ve Amerikan Express tarafından geçen yıl kuruldu ve EMV-Kart okuyucuları bankaları ve müşterileri hacker’lara karşı koruyacak.

Sistem Nasıl Çalışacak?

Kısa dönemde EuroPay,MasterCard ve Visa EMV Chip ile alışveriş esnasında bir kere kullanılacak şifre üreterek kullanılacak. Dolayısı ile artık tek şifre ile alışveriş dönemi bitiyor.

Bu yeni yöntem ile ödeme çalıntı kredi kartlar ile yapılan alışverişlerin önüne geçilmeye çalışılacak.

Sadece 2013 Yılı tatil sezonunda 40 Milyon çalıntı Kredi Kartı ile alışveriş yapıldığı belirtiliyor.

Özellikle Amerika’da benzin istasyonları ve alışveriş merkezlerinde plastik kartlar hacker’lar tarafından oldukça kolay kopyalanabiliyor.

Peki Bu Yeni Sistem Hacker’ları durdurabilecek mi?

Uzmanlara göre %100 olmasa da bu yeni çipli kartlar bu problemin giderilmesine yardımcı olabilir. Hacker’lar için tek seferlik şifre ile kullanılan kartları kopyalamak ve çoğaltmak hiçte kolay değil.

Aslında kullanılan bu sistem Amerika için belki yeni ama Avrupa aynı prensip ile Apple Pay ve Android Pay ödeme sistemleri ile aynı Entegre Çip özelliğini 2005 yılından beri kullanıyor.

Uzmanlara göre artan güvenlik önlemlerine rağmen Hacker’ların kredi kartı dolandırıcılığını tamamen bitirmek mümkün değil sadece yeni yöntemler geliştirmesi belli bir süre alacaktır.

Yine de hiç olmamasından iyidir!