Sosyal Medya

Donanım

Entegre Grafik Kartlı Apple 5K Ekran Yakında Geliyor

Apple’ın bir sonraki bağımsız 5K ekranlarında entegre grafik kartı kullanılabilir.

Apple 2011 yılında Retina ekranlara geçiş yaptığından beri aslında çok güçlü donanım güncellemesi yapmamıştı. Ancak bu durum son dönemde değişmeye başladı. 4K ekranlardan sonra şimdide 5K ekranlar yavaş yavaş karşımıza çıkıyor.

Apple bunu bir adım daha ileri götürerek kendi üzerinde Entegre “GPU”  Grafik kartı olan 5K monitörleri gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Artık bu ekranların nimetlerinden faydalanmak için son teknoloji bir bir bilgisayara ihtiyacınız yok.

Kullanacağınız Mac’inizin anakartındaki ekran kartınız yeterince hızlı değilse monitör otomatik olarak kendi ekran kartını kullanmaya geçecek.

Ekran bağlantılarının USB-C portu ve Thunderbolt 3 üzerinden  olması bekleniyor. Bu konuda henüz kesin bir bilgi yok. Muhtemelen çoklu bağımsız ekranlar için ekstra video kablolarına ihtiyaç olmayacak.

apple-thunderbolt-display-1400

Bu yeni ekranların ne zaman çıkacağını tam bilmemekle birlikte Thunderbolt Ekranların tüm dünya genelinde Apple Mağaza stoklarında azaldığını fark ediyoruz. Dolayısı ile bu stoklardan sonra yeni seri monitörler satışa çıkabilir.

Yada Haziran ayı ortalarında gerçekleşmesi beklenen WWDC 2016’ta tanıtılmasını beklemek daha gerçekçi olabilir.