TeknoTalk

Evinizde Kablosuz WiFi Sinyalinizi Ucuza Arttırmanın Yolu

Alüminyum folyo kablosuz sinyalinizi arttırabilir

Evinizde Kablosuz WiFi Sinyalinizi Ucuza Arttırmanın Yolu. Evinizde WiFi sinyalinin erişmediği yerlere oldukça basit bir çözüm var. Alüminyum Folya Kablosuz sinyalleri istediğiniz bölgeye doğru yönlendirebilir.

Evinizin zayıf WiFi sinyalleri alan bölgelerine yönlendirmek için alüminyum folyo ya başvurmayı hiç düşündünüz mü?

Aurekalert’te yer alan habera göre Dartmounth Collega’indeki araştırmacılar, metal ve plastikten ince bir tabaka oluşturdukları 3 Boyutlu sinyal yansıtıcılarının, ev içindeki kablosuz sinyali önemli ölçüde ve ucuza arttırabileceğini gösteriyor.

Fikir aslında basit, sinyalin öldüğü duvar ve diğer engellerden kurtarmak için sinyalin arkasına alümünyum soda kutusu yerleştirmenin kullanılmasından oluşuyor. Araştırmacılar analizlerinde odadaki Wifi Sinyalini Optimize edecek özel bir reflektör oluşturdu.

Daha sonra bu verileri optimum bir plastik reflektörü tasarylana bir 3 boyutlu yazıcı kullanılarak WiPrint adlı özel bir programla oluşturdular.

En son adımda ise 3D baskılı plastik parça alüminyum folyo ile kaplandı ve yönlendiriciye yerleştirildi. Aşağıdaki ilginç video gösterisinde tüm detaylar var.

Evinizde Kablosuz WiFi Sinyalinizi Ucuza Arttırmanın Yolu: Sadece 35$’lık Çözüm

Söz konusu çözüm WiFi sinyalleri ile ilgili bir çok şeyi çözüyor. Her şey den önce oldukça ucuz. Bir 3D yaızıya sahipseniz veya erişiminiz varsa, yalnızca 35$ ‘lık bir harcama ile bunu yapabilirsiniz deniyor. Sinyal güçlendiriciler bundan daha pahalı olabilir.

İkincisi olarak ta daha fazla fayda sağlayan WiFi sinyalinizi kontrol etmeniziz ve yönlendirmenizi sağlar. İhtiyacınız olan oda da sinyalin yeterli düzeyde olmasını ve kesintisiz iletişimi garanti altına alabilirsiniz.

Bir başka faydası da komşularınızın veya kötü niyetli diğer kişilerin ağınıza erişimini önemli ölçüde azaltır ve fiziksel güvenliği sağlar.

Ekibin bundan sonaki hedefi, 3 Boyutlu yzıcı ile basabilecekleri ve plastikten farklı bir malzemeden yapılmış reflektörlerin nasıl tasarlanacağı bulmak. Fikir oda düzeni değişirse reflektörün şeklini ona göre değiştiriebilecek bir nesne oluşturmak üzerine kurulu.

Elbette bu pratik çözüm yönlendiricinin kapsama alanını genişletmeyebilir ancak; en çok ihtiyaç duyulan alanlarda daha güçlü sinyal elde etmenizi kesinlikle sağlayacaktır.

Engadget


Evinizde Kablosuz WiFi Sinyalinizi Ucuza Arttırmanın Yolu

Exit mobile version