Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Evolve, Free to Play Olabilir

Turtle Rock Studios tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz Şubat ayında satışa sunulan aksiyon oyunu Evolve’un free to play olabileceği iddia edildi.

Turtle Rock Studios tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz Şubat ayında satışa sunulan aksiyon oyunu Evolve’un free to play olabileceği iddia edildi.

Turtle Rock Studios tarafından geliştirilen Evolve çıkışını gerçekleştirmeden önce yayınlanan tanıtım videoları ile bir hayli dikkat çekmişti. Oyuncuların tek başlarına oynayabilecekleri bir senaryo modunun bulunmadığı Evolve, aynı Titanfall’da olduğu gibi multiplayer modları üzerine şekillendirilmişti. Hikaye kurgusunun olmadığı tek kişilik modlar ise oyuncuların beklentilerini karşılamaktan çok uzaktı.

10 Şubat’ta PlayStation 4, Xbox One ve PC için satışa sunulan Evolve, 2K Games’in beklediği satış rakamlarının çok gerisinde kalmıştı. Oyuncular, canavarlarla, askerler arasında geçen savaşa beklenilen ilgiyi göstermemişlerdi.

Duyuru 26 Mayıs’ta

Geçtiğimiz gün 2K Games, Evolve için büyük bir duyuru yapacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından 2K Games’e yakın kaynaklar, oyunun artık “Free to Play” olarak yoluna devam edeceğini iddia ettiler. Tabi ki bu durum şimdilik sadece bir söylentiden ibaret. Oyunun F2P olup olmadığını 2K Games’in 26 Mayıs’ta yapacağı duyurudan sonra öğreneceğiz.

Dip not olarak belirtmek gerekirse, daha önce de satış rakamlarında yapımcılarını memnun edemeyen yapımları F2P’ye geçtiklerine tanıklık etmiştik. Hatırlanacağı üzere All Points Bulletin’de önce ücretli olarak satışa sunulmuş, sonrasında ise F2P olmuştu. Bekleyip göreceğiz.