Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Facebook 360 Derece İnteraktif Video Desteği Sunmaya Başladı!

Facebook, sanal gerçeklik desteğini duyururak 360 derece videoların izlenebileceğini duyurdu.

Facebook, sanal gerçeklik desteğini duyururak 360 derece videoların izlenebileceğini duyurdu.

Hatırlayacağınız gibi bu yıl YouTube 360 derece video desteğini açıklamıştı. YouTube’un bu yeni özelliği sayesinde videoyu izlerken etrafa bakmak mümkün oluyor. YouTube ardından Facebook da sanal gerçeklik desteğini duyururak 360 derece videoların izlenebileceğini duyurdu.

gopro-odyssey1

Kendi interaktif videolarını oluşturabilmek için özel bir kameraya veya 360 derece video çekilmesini sağlayan özel bir aparata ihtiyacınız var. GoPro imzalı 15 bin dolar fiyat etiketine sahip Odyssey bunlardan biri. Odyssey 360 derece video çekimi için 16 adet GoPro kullanıyor.

Videolar Nasıl İzleniyor?

Özel kamera ekipmanıyla çekilen videoları Facebook üzerinde izlerken izlemek istediğiniz açıyı seçebiliyorsunuz. Eğer bilgisayarınız üzerinde izliyorsanız videoyu fare imleciyle tutup istediğiniz yöne çevirebilirsiniz. Mobil cihazlar da ise bu işlem çok daha kolay. İster parmağınızla videoyu istediğiniz yöne çevirebilir isterseniz telefonunuz istediğiniz yöne hareket ettirerek videoyu kontrol edebilirsiniz. Örneğin bir mekan videosunu izlerken telefonunuzu istediğiniz yöne çevirerek etrafa bakabilirsiniz.

Örnek Video