Sosyal Medya

Sosyal Medya

Facebook “Beğenme” Düğmesini Yakında Devreye Alacak!

Facebook, uzun zamandır konuşulan "Beğenme" düğmesini çok yakında devreye alacak.

Facebook, uzun zamandır konuşulan “Beğenme” düğmesini çok yakında devreye alacak.

Olumsuz düğmelere bugüne kadar pek sıcak bakmayan Facebook ve CEO’su Mark Zuckerberg, firmasının bir “beğenme” düğmesi üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Facebook, gönderilerin sadece beğenilmesine izin veriyor, beğenmediğiniz paylaşımlar için basabileceğiniz bir düğmeyi sunmamakta uzun süredir direniyordu.

Zuckerberg, bir soru-cevap oturumunda kullanıcıların “beğenme” düğmesini yıllardır istediğini, bu isteklerin sayısının binleri aştığını, bugünün ise özel bir gün olduğunu çünkü “beğenme” düğmesi üzerinde çalıştıklarını duyurduğunu ve bu düğmenintest sürümünü yayınlamak üzere olduklarını söyledi.

Facebook’un “beğenme” düğmesini sunmak konusunda bugüne kadar isteksiz davranmasının nedeni aslında açık. Firma, bu seferki soru-cevap oturumunda da “Facebook’u insanların gönderileri onayladığı veya beğenmediği bir foruma dönüştürmek istemiyoruz” diyerek bizi farklı bir “beğenme” düğmesinin bekliyor olabileceğinin işaretini verdi. Zuckerberg, yeni “beğenme” düğmesinin kötüye kullanılıp, sizin için önemli olan bir anın “beğenilmemesini” istemediğini de belirtti.

Facebook, kısa bir süre önce “beğenme” düğmesini hiçbir zaman görmeyeceğimizi söylemişti. Ancak sosyal ağ, kullanıcılarının isteklerine sonunda boyun eğdi. Gerçeğe dönüşeceği anlaşılan düğme, bakalım hangi şekilde karşımıza çıkacak.