Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook Fotoğraf Çerçeveleri Özelliği Devreye Giriyor!

Facebook Fotoğraf Çerçeveleri Özelliği Nasıl Kullanılır? Yeni Özellik devreye alınıyor. Hangi Ülkelerde devreye Alındı! Facebook Fotoğraf!

Facebook bir Snapchat özelliğini daha alıyor! Fotoğraf Çerçeveleri özelliği test edilmeye başlandı!

Facebook Fotoğraf Çerçeveleri – Facebook profil resimleri için fotoğraf çerçeveleri hazırlayabileceğiniz yeni özelliğini bazı ülkelerde test amaçlı kullanıma açtı.

Ülkemizde de bazı terör olaylarının protestolarına destek ve çeşitli spor kulüplerin kullanımı amacıyla açılan profil fotoğrafı çerçeveleri özelliği bugün itibariyle aralarında henüz Türkiye’nin olmadı bir kaç ülkede devreye alındı.

Çerçeve oluşturma sihirbazı!

Profil fotoğrafı çerçeveleri özelliği ile birlikte sayfa yöneticileri dahil olmak üzere herkes kendi fotoğraf çerçevesini oluşturabilecek. Buraya tıklayarak çerçeve oluşturma sihirbazına ulaşabilirsiniz.

Elbette, iyi bir çerçeve oluşturmak için bazı tasarım becerilerine ihtiyaç duyacaksınız, çünkü Facebook herhangi bir çerçeve oluşturma aracı sağlamıyor! Ancak web sitesinde bazı tasarım ilkelerinden bahsediliyor. Ayrıca oluşturduğunuz çerçeveleri Konum, Genel gibi başlıklar altında gruplandırabileceksiniz.

Facebook Fotoğraf Çerçeveleri Özelliği Test Ediliyor

Facebook Fotoğraf Çerçeveleri Özelliği Nasıl Kullanılır?

Çerçeve olarak kullanılacak resim PNG formatında saydam olarak kaydedip yüklemeniz gerekiyor. Son değişiklikler ise sihirbaz aracılığıyla yapılabilir. Facebook onayından geçerse profil resminiz kullanılacak.

Ayrıca dahili fotoğraf uygulaması ile birlikte oluşturulan fotoğraf çerçeveleride kullanılabilecek ve Snapchat benzeri efektler uygulanabilecek.

Bu özellik başlangıçta Facebook profil çerçevelerini en çok kullanan bölgelerden Kolombiya, Meksika, Tayvan, İngiltere ve İrlanda’da erişilebilir olacak.

Dahili fotoğraf uygulaması ise Kanada ve Brezilya’da kullanıma sunuldu. 

Yakın zamanda da diğer bölgelerdeki ülkelere gelmesi bekleniyor! Tabi aralarında Türkiye’nin de olduğu…

Facebook’s new tool lets anyone create custom profile frames on TechCrunch