Sosyal Medya

Sosyal Medya

Facebook Snapchat ‘i Neden Satın Alamadı?

Snapchat'in CEO'su Evan Spiegel Snapchat'i neden satmadığını açıkladı.


Snapchat’in CEO’su Evan Spiegel Snapchat’i neden satmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Snapchat’i satın almak isteyen Facebook söylentilere göre hatırı sayılır bir teklif sunmuştu. Ancak Snapchat CEO’su Evan Spiegel tarafından bu teklif  geri çevrilmişti.

Snapchat’in CEO’su Evan Spiegel bu teklifi neden geri çevirdiğine açıklık getirdi.

Evan-Spiegel

Evan Spiegel Kaliforniya’da bir okulun mezuniyeti sırasında yaptığı 10 dakikalık konuşmada ilk olarak “Bu soruyla çok sık karşılaşıyorum.” dedi ve kendine gelen yorumların “Neden şirketinizi satmıyorsunuz? Para kazanmıyor bile. Bu bir çılgınlık, şu anda bir teknede olabilirdiniz. Kim tekneleri sevmezki. Sizin sorununuz ne?” şeklinde olduğunu ifade etti. Bu ifadelerinden sonra Spiegel, insanların kendini ve kurucu ortağı Bobby Murphy’yi yetki düşkünü veya “kibirli” olarak gördüklerini dile getirdi. “Şey, aslında bu doğru.” diyerek cümleye başlayan Spiegel, cümlesini “Bizim bir yetki duygumuz var, bir sahiplik duygusu. Çünkü en nihayetinde biz böyle bir dünyaya doğduk ve bu dünyadan da biz sorumluyuz.” şeklinde sürdürdü.

snapchat-ceo-su-evan-spiegel-snapchat-i-neden-satmadigini-acikladi-705x290

Spiegel, “Artık şuna emin oldum ki birşeyin doğru olduğunun en hızlı kanıtı, başkalarının sizi ondan ayırmak için bir sürü para önermesidir.Bir sürü hata yapacaksınız. Ben hali hazırda tonlarca yaptım bile, bazıları aleni bir şekildeydi ve berbat hissettirdi. Ama bu sorun değil. Sadece yapabileceğiniz kadar hızlı bir şekilde özür dileyin ve affedilmek için dua edin” dedi.

Ayrıca Spiegel “bir tekne dolusu para karşılığında bile Snapchat’i satmadığını ve gerçek tutkusunu bulduğunu” da sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Snapchat’in her ne kadar kayıt altında olan bir kar değeri gösterilmese de piyasa değerinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Para’nın herşeyi satın alamadığının belki de günümüzdeki yalın örneği bu. Siz ne Dersiniz?