Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

FBI 26 Dakikada iPhone’u Kırdı,FBI Hackerlara Ödeme Yaptı!

FBI sonunda Apple’ın yardımı olmadan San Bernardino teröristinin kullandığı iPhone’un içindeki bilgilere ulaşmayı başarmış görünüyor.

The Washington Post’a yer alan habere göre FBI iPhone’da yer alan ve daha önce bilinmeyen bir açığı kullanarak cihazı kırmayı başaran profesyonel bir hacker grubuna bir kereliğe mahsus ödeme yaptığını açıkladı.

iPhone’un içindeki yeni bilgilere tüm verileri silmeye yol açan iPhone’un 4 basamaklı kişisel şifresini geçmeye yarayacak donanımı oluşturmak için iPhone’un bilinmeyen bir açığı kullanıldı.

FBI bu donanım için profesyonel hackerlara para ödemekten çekinmedi.

Söz konusu donanım ilk önce 10 defa denedikten sonra silmeyi tetikleyen özelliği devre dışı bıraktı. İkinci adımda ise sürekli denemelere izin verilen süreyi uzattı. Bu sayede 26 Dk.’da bilgilere ulaştı.

FBI Direktörü James B. Comey Apple’ın bu bilinmeyen güvenlik kusurunu ifşa etmeyi düşünüp düşünmediği soruldu. Bunun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

Öte yandan Apple kullanılan çözüm konusunda FBI dava etmeyeceklerini açıkladı. Bu biraz sanki kılıfına uydurma gibi geliyor.

Siz ne dersiniz?

 

The Washington Post