Sosyal Medya

Otomobil

Ferrari Elektrikli Süper Otomobil inşa Etmeyi Planlıyor

Ferrari Elektrikli Süper Otomobil inşa Etmeyi Planlıyor. Ferrari'de EV Akımına Kapıldı. Gelecekte Elektrikli Ferrari Modelleri Göreceğiz.


Ferrari Elektrikli Süper Otomobil Üretmeyi Planlıyor

En Kıymetli Otomobil Markalarında Ferrari’nin Gelecek Planları Elektrikli Otomobil Üzerine. Ferrari Elektrikli Süper Otomobil inşa Etmeyi Planlıyor.

Tesla’nın elektrikli araç pazarındaki liderliğine rağmen, büyük otomobil üreticileri bu yeni geleceğe kayıtsız kalmadı. Üreticiler 2017 yılında gazla çalışan otomobil modellerini bir bir EV’ye yani elektrikli modellere geçireceklerini açıkladı. Bunlara daha elit diyeceğimiz otomobil markaları da birer birer ekleniyor. Detroit’teki NAIAS 2018 fuarında Ferrari bir önceki başkanının “Asla elektrikli model üretmeyeceğiz” açıklamasından tam 7 yıl sonra elektrikli spor otomobil üreteceklerini açıkladı.

Ferrari’nin CEO’su Sergio Marchionne Bloomberg’e göre;

“Yapılacak elektrikli bir Süper Otomobil Supercar varsa, bu ilk Ferrari olacak.”

“İnsanlar Tesla’nın bir supercar ile yaptıklarına hayret ediyor. Elon’un yaptıklarını en aza indirmeye çalışmıyorum, ancak sanırım hepimiz tarafından yapılabilir .

Marchionne’nin mesajında ilk olmayı arzu etmesine rağmen, Aston Martin ve Volkswagen, 2017’de kendi elektrikli süper arabalarını zaten geliştirdiklerini iddia ettiler. Ferrari gelecek EV Modelleri ile ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmadı ancak; Tesla’nın üst düzey araçları ile rekabet edecek cinsten olacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Tabi tekrar bir başkan değişirde yine elektrikli bir gelecekte yer almak istemeyebilirler.

Bloomberg