Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Firefox’da Güvenlik Açığı

Mozilla, Firefox üzerindeki bir açıktan faydalanarak kullanıcıların tüm dosyalarını çalabilen bir virüsün olduğu açıkladı.

Mozilla, Firefox üzerindeki bir açıktan faydalanarak kullanıcıların tüm dosyalarını çalabilen bir virüsün olduğu açıkladı.

Mozilla, Rusya kaynaklı bir haber sitesinin reklamı içine gizlenmiş bir virüs tespit etti. Firefox tarayıcısındaki güvenlik açığından faydalanarak atkif hale gelen virüs, haberiniz olmadan dosyalarınıza erişip onları Ukrayna sunucusuna yükleyebiliyor.

Mozilla Firefox kullananlar dikkat!

Virüs, Firefox’un PDF okuyucusu ve JavaScript dosyalarına erişerek tarayıcı üzerine yeni bir kod bütünü atıyor. Atanan bu kodlar sayesinde virüs, bilgisayar üzerinde bulunan dosyaları tespit ediyor ve sizin izniniz olmadan bu dosyaları başka bir kaynağa aktarıyor. Virüsün bilgisayara bulaşması için ise sadece virüsün olduğu internet sayfasını açmanız yeterli.

Söz konusu açıktan faydalanan virüs, öncelikli olarak Windows kullanıcılarını hedef alıyor. Mac sahipleri şu an virüsün öncelikli hedefi değil ancak bu açık düzeltilmediği takdirde Mac kullanıcıları da ilerde tehlike altına girebilir.

Tehlikeden kurtulmak için Firefox’u güncelleyin

Yeni güncellemeden önceki bütün Firefox versiyonlarının bu açıktan dolayı tehlike altında olduğu ifade edilirken Mozilla, kullanıcılarına Firefox’un 39.0.3 versiyonunu derhal indirmelerini önerdi. Güncelleme hakkında yardım almak için buraya tıklayın.