Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Ford Elektrikli Araç Patentlerini Rakipleri ile Paylaşıyor!

Tesla Motor'dan Sonra Ford Elektrikli Araç patentlerini rakipleri ile paylaşacağını açıkladı.


Tesla Motor’dan Sonra Ford Elektrikli Araç patentlerini rakipleri ile paylaşacağını açıkladı.

Bilindiği gibi yaklaşık bir yıl önce Tesla Motor CE0’su Elon Musk firmasının elektrikli araç patentini ücretsiz paylaşacağını duyurmuştu.

Ford Şirketinin Elinde 650 ‘den fazla elektrikli araç patenti var ve bunların 400 ‘den fazlası geçtiğimiz yıl alındı. Halen 200 den fazla patenti de başvuru aşamasında bekliyor.

Ford Elindeki patentlerin lisanslama hakkını kar amacı gütmeyen AutoHarvest Foundation’a verdiğini açıkladı. Bu yolla kendi elektrikli araç patenlerini rakipleri ile paylaşıyor.

Ford elektrifikasyon Direktörü Kevin Layden “bu paylaşım elektrikli araç teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi için bu bir yoldur. Diğer şirketlerle bizim araştırmalarımızı paylaşarak, elektrikli araç teknolojisi büyümesini hızlandırmak ve müşterilerimize daha iyi ürünler sunmak istiyoruz” dedi.

Ford ‘un şu anda altı elektrikli araç modeli var. Şu anda 200 den fazla ilave mühendis ile bu sayıyı daha yukarı çekmeye çalışıyor.

Uzmanlar geçen yıl Amerika’da satılan elektrikli araçların toplam satıştaki oranı sadece %1.6 oldu. Bu satışların artmasında hala yüksek malzeme maliyetleri ve teknoloji lisansları en büyük engel olarak duruyor. Bellki elinde bir çok patent bulunan Ford bunların finansal geri dönüşlerini arttırmak istiyor.