Sosyal Medya

Otomobil

Çinli Otomobil Üreticisi GAC En Verge Elektrikli Konseptini Duyurdu

Çinli Otomobil Üreticisi GAC En Verge Elektrikli Konseptini Duyurdu. Tamamen Ayrılabilen Sis Farları Var. İlginç Özellikleri ile dikkat çekti

GAC En Verge EV Modeli NAIAS 2018 Fuarında Tanıtıldı

Çinli Otomobil Üreticisi GAC En Verge Eelektrikli Konseptini Duyurdu.

inli otomobil üreticisi GAC, Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tüm dikkatleri üzerine çekti. GAC Grup Başkanı Feng Xingya; GAC’ın tamamen elektrik konsepti En Verge’yi açıklamadan önce; “Kendimize meydan okumak için bize bir şans vermenizi rica ediyoruz” dedi.

GAC En Verge

GAC En Verge, iki kapılı bir kompakt crossover SUV.

Fark edeceğiniz il şey öm tampondaki muazzam bağlantı noktaları. Motor soğutma için tasarlanmış gibi görünsede bunlar sökülebilir sis lambaları.

GAC En Verge

G-Torches adı verilen bu sis farları, outdoor gezilerinde katlanabilen el feneri şeklinde kullanılabiliyor.

 

Yarış otomobillerinden esinlenilen direksiyon simidi, arka veya ön koltukta oturmanızın fark etmediği, martı kanatlı kapıları var. Ön tarafta sürüş bilgilerini (araç hızı, GPS,hava durumu) bilgilerini ön koltuğa ileten bir gösterge tablosu bulunuyor.

GAC En Verge

Arkadaki yolcuların emrinde ise farklı bir eğlence türü var. Yani, panoramik AR gözlükleriyle farklı türdeki bilgiyi arabanın mat pencerelerinde gizliyor.

GAC En Verge  71 kWh’lik bir pil ile 370 millik bir kullanım mesafesi sunuyor. GAC, on dakikalık bir şarjla 240 kilometreye kadar çıkabildiğinizi ve elbette kablosuz bir şarj cihazı özelliğininde olacağını söylüyor.

GAC ayrıca bir kaç hafta içinde Çin’de satışa sunulacak orta sedan GA4’ü de tanıttı. Amerikan pazarına girmeyi planlayan Çinli şirket eğer bunu başarabilirse Amerika kıyılarında otomobil satmayı başaran ilk şirket olabilir.

En Verge GAC’in en dikkat çeken araçlarından birisi, fuardaki genel eğilimde bunu gösteriyor. GAC kesinlikle genç kitleyi hedefliyor.

Ayrıca şirketin, “dünya çapında bir marka olma” hedefini gerçekleştirmek için Detroit’te bir araştırma geliştirme tesisi kuracağını söylemek gerek.

Los Angeles’ta da bir tane kurmayı planlıyorlar. Silikon vadisinde zaten bir yeri var. Şirketin hedeflerini daha ileri götürmek için Huawei ve Tencent ile ortak çalışmaya başladı.

Engadget