Sosyal Medya

Android

Galaxy Note 5 ‘te MicroSD Yok!

13 Ağustos tarihinde tanıtılacak olan Galaxy Note 5, microSD desteklemeyecek.

13 Ağustos tarihinde tanıtılacak olan Galaxy Note 5, microSD desteklemeyecek.

Tanıtımına oldukça az bir süre kala Galaxy Note 5 üzerindeki perde yavaş yavaş inmeye başlıyor. Geçtiğimiz gün en net Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus görüntüleri @evleaks tarafından paylaşılırken, Evan Blass namı diğer @evleaks şimdiyse Galaxy Note 5 hakkında yeni bilgiler içeren bir tweet daha attı.

İşte Galaxy Note 5 Teknik Özellikleri

Evan Blass paylaştığı tweette Galaxy Note 5 hakkında merak edilen teknik özellikleri paylaştı. 5.66 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak olan Galaxy Note 5, 1440 x 2560 piksel (515ppi) çözünürlük sunacak.

galaxy-note-5-2

Exynos 7420 çipsetinden gücünü alacak olan Galaxy Note 5, 4 tane 2.1 GHz hızında çekirdeğe ve 4 tane de 1.5 GHz saat hızında çalışan çekirdeğe sahip olacak. 4 GB RAM ile gelecek olan Galaxy Note 5, 32 GB dahili depolama alanına sahip olacak.

Galaxy Note 5 microSD Kart Desteklemeyecek!

Samsung’un uzun bir süredir modellerinde yer verdiği ve rakiplerinin önüne geçmesini sağlayan bir detay olan microSD kart desteği ise tıpkı Galaxy S6 modelinde olduğu gibi Galaxy Note 5 modelinde de yer almıyor.

microSD kartın 32 GB dahili hafızanın yanında gerekliliği tartışılsa da, yıllardır inatla microSD karttan vazgeçmeyen Samsung’un, deyim yerindeyse böyle bir geri adım atmaması gerekirdi.

galaxy-note-5-3

Samsung’un ISOCELL sensörünü kullanacak olan Galaxy Note 5, OIS destekli 16 Megapiksel ana kamera ve 5 Megapiksel çözünürlüğünde geniş açılı ön kamera ile karşımıza çıkacak. Tamamen yenilen tasarımdan elbette S Pen’de nasibini alacak. S Pen, Galaxy Note 5 ile metal tasarıma uyum sağlayacak.

Batarya tarafında ise Evan Blass son tweetinde bir şey belirtmedi. Ancak konuşulan iki farklı ihtimale göre model 3220 mAh yada 4100 mAh batarya ile gelecek.

Android 5.1.1 Lollipop ile çalışacak olan Galaxy Note 5, tasarım anlamında oldukça başarılı. Özellikle kavisli arka cam kapağıyla tüketicilerin gönlünü çalacak olan Galaxy Note 5, bakalım bize başka sürprizler yapacak mı, bekleyip göreceğiz.