Sosyal Medya

Android

Galaxy Note 7 Krizinin Faturası 2.34 Milyar Dolar

Galaxy Note 7 Krizinin Faturası 2.34 Milyar dolara mal olacak. Samsung'un oluşan güven bunalımının nasıl giderileceği merak konusu?

Samsung Galaxy Note 7 Krizinin faturası oldukça ağır.

Galaxy Note 7 krizi 2.34 Milyar dolara mal olacak. Samsung’un son çeyrek faliyet rakamları güncellendi. 

Teknoloji devi için olabilecek en kötü senaryo olarak gerçekleşmiş durumda. Büyük bir teknoloji deviyseniz ve dünya genelinde milyonlarca adet cihaz satıyorsanız yaşayacağınız en büyük felaket senaryosu bundan daha kötü olamazdı herhalde. Sattığınız cihaz müşterilerinizin cebinde bir bir patlıyor.

Alınan Galaxy Note 7 üretimini tamamen durdurma kararından sonra Samsung’un 3 aylık faliyet raporunda açıklanan % 5.6 büyüme rakamı güncellendi. Çip ve OLED ekran birimlerinin etkisiyle herşeye rağmen kar açıklaması yapan Samsung, Galaxy Note 7 Krizinin faturasını 2.34 Milyar dolar olarak bekliyor.

Galaxy Note 7 Krizinin Faturası

Hatırlarsanız;

Son üç aylık kar olarak 7 Milyar dolar açıklanmıştı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 400 Milyon dolar daha fazla.

Bu rakamlar şirketin aynı döneme göre yüzde 5.6 büyüdüğünü,  Çip ve ekran bölümlerinin ise oldukça başarılı işler yaptığını gösteriyordu. Samsung’un mobil bölümü en çok kazandır kısım olarak göze çarpıyordu. Aslında hala öyle.

Galaxy Note 7 krizinde Samsung mühendisleri önce problemi tespit ettiklerini söylemiş ancak yedek cihazlarda da aynı sorun yaşanınca mühendislerin hala sorunu çözemediği ortaya çıkmıştı.

Tabi bu beklenen zarar rakamının daha artması muhtemel. Kullanıcıların acabileceği kişisel tazminat davaları buna dahil değil hatta gelecek satışlara olabilecek etkisi de henüz bilinmiyor.

Samsung’un mühendisleri tüm bu sorunların nedenini kesin ve şeffaf bir şekilde kamu oyu ile paylaşamadığı sürece kullanıcı tarafındaki güven bunalımının Samsung’a bundan çok daha ağır faturaları olacaktır.

Elbette önümüzdeki bir kaç yıl Samsung Galaxy Note 7 Krizinin faturası olarak daha net rakamlar ortaya çıkaracaktır.

Bloomberg