Sosyal Medya

Samsung

Galaxy Note 7 Neden Alev Alıyor? Belli Oldu!

Galaxy Note 7 Neden Alev Alıyor? Bunun sebebi yayımlanan bir raporla ortaya çıkmış görünüyor. DETAYLAR BURADA!

Nihayet Samsung Galaxy Note 7’nin neden alev aldığını biliyoruz?

Galaxy Note 7 Neden Alev Alıyor? En çok Merak Edilen Soru? Samsung’tan henüz resmi bir açıklama yok, Fakat!

Galaxy Note 7 ilk çıktığında; Samsung’un bu kadar çok özelliği, ekran boyutu olarak bu kadar küçük bir telefona nasıl sıkıştırmayı başardığına herkes şaşırmıştı.

Mühendislik araçları imal eden Instrumental firmasının açıkladığı rapor; Güney Kore’li teknoloji devi Samsung’un küresel faciaya dönüşen amiral gemisinin neden alev aldığını ortaya çıkardı.

Doğrudan Bataryadan Kaynaklanmıyor!

Instrumental‘ın Galaxy Note 7 üzerinde yaptığı geniş kapsamlı araştırma sonucunda; telefonlardaki sorunun asıl nedeninin doğrudan bataryanın kendisiyle ilgili olmadığı ortaya çıktı.

Buna göre Note 7’lerin patlayıp alev almasına neden olan şey tercih edilen agresif iç tasarım anlayışı. Firma yaptıkları analizler sonucunda bu telefonlardaki tasarımın normal işlemler süresince bile bataryayı sıkıştırabilecek bir yapıya sahip olduğunu belirtiyor.

Samsung’un henüz bu konuda bir açıklama yapmamasının temel sebebi temelde bir tasarım hatasının olması olarak görülüyor.

Herhangi bir dış baskı uygulanmasa bile, telefonun tasarımı pili sıkıştırabilir durumda.

Çoğu akıllı telefon tasarımında batarya ile şase arasında yüzde 10’luk bir pay bırakılıyor. Galaxy Note 7’de ise bu ara hemen heme hiç yok. Samsung tasarımının bu arabelleği atlayacak kadar güçlü olduğunu düşündü fakat fena yanıldı.

Note 7’nin bataryasının lityum kobalt oksitten yapılmış pozitif bir katman; grafitten yapılma negatif bir katman ve polimerden yapılmış iki adet elektrolite batırılmış ayırıcı katmanlar içeren düzleştirilmiş bir “jöleli rulo” olduğu ifade ediliyor. Bahsi geçen pozitif ve negatif katmanlar birbirleriyle temas ettiklerinde bu bir patlama ya da alev almayla sonuçlanıyor.

Samsung tarafından daha önce yapılan bir açıklamada da;bu katmanların agresif üretim parametreleri nedeniyle olması gerekenden fazla ince yapılmış olabileceği ifade edilmişti. Bu da firmanın geniş kapasiteli bir bataryayı ince bir tasarıma sığdırmaya çalıştığı; bunun da batarya muhafazasında çok az alan bırakarak patlamalara yol açtığı anlamına geliyor.

Samsung Galaxy Note 7 Neden Alev Alıyor?

İşte Instrumental’ın açıklaması;

Not 7’nin lityum-polimer aküsü, lityum kobalt oksitten olumlu bir tabaka, grafitten yapılmış negatif bir tabaka ve polimerden yapılmış iki elektrolitle batırılmış ayırıcı tabakadan oluşan düzleştirilmiş bir “jöle rulosu” dur.Ayırıcı katmanlar, bu katların dokunmasına izin vermeden, pozitif ve negatif katmanlar arasında iyonların (ve enerjinin) akmasına izin verir. Eğer pozitif ve negatif katmanlar hiç dokunmazsa, akan enerji doğrudan doğruya elektrolitin içine geçer, onu ısıtarak daha fazla enerjiye ve daha fazla ısınmaya neden olur. Genellikle bir patlama ile sonuçlanır. Pili sıkıştırmak, pilin güvenliğini sağlayan kritik polimer ayırıcı katmanlarına baskı uygular.

Samsung, bu ayırıcı tabakaların agresif imalat parametreleri nedeniyle başlamak için ince olabileceğini belirtti.Pile normal mekanik şişme veya arka kapaktaki birikmiş stres yüzünden bir miktar basınç ekleyin.Bu basınç, ince polimer ayırıcıyı pozitif ve negatif tabakaların dokunabileceği bir noktaya sıkıştırmak için yeterli olabilir, bu da pilin patlamasına neden olur.

static1-squarespace

Blog yazısı, telefon hatırlanmazsa, mekanik akünün şişmesi nedeniyle sorun daha da kötüye gitmiş olabileceğini açıklamak için devam ediyor (piller, zaman içindeki şarj döngüleri ile biraz daha büyür).

Galaxy Note 7 Sorununu Daha küçük pil Çözerdi!

Yeni pil teknolojisi olmadan, daha küçük bir pil sorunu temelde çözüyor. Ancak Samsung bir önceki Note 5 veya iPhone 7 Plus’a kıyasla cihazın pilinden ödün vermeden gerçekleşmesini sağlayacak yolu henüz bulmuş değil.

TechSpot

Aggressive design caused Samsung Galaxy Note 7 battery explosions on Instrumental.

Galaxy Note 7 Neden Alev Alıyor!