Sosyal Medya

Android

Galaxy Note 7’ye Uçak Yasağı

Galaxy Note 7'ye Uçak Yasağı

Samsung Galaxy Note 7 patlamaya devam ediyor. 

Samsung Galaxy Note 7’lerin satışı durdurulup geri çağırılsa Note 7’ler patlamaya devam ediyor.57d244e6c03c0e2c1c484581

Söz konusu model hala tehdit oluşturmaya devam ediyor. Crushader adlı Avustralyalı bir Reddit kullanıcısının başına gelen hadisede,patlayan Galaxy Note 7 cihazın o esnada bulunduğu otel odasında 1.800 AUD’yi (yaklaşık 4.046 TL) aşkın maddi bir hasar bıraktı.

Bu kez Galaxy Note 7 Uçuş yasağı gündemde

Samsung’un bu kez uçaklarda yasaklanması gündeme geldi. Patlayan cihazların uçuş güvenliğini tehlikeye attığını düşünen Amerikan Federal Havacılık Kurulu (FAA), değişimi yapılmamış sorunlu Galaxy Note 7’lerin herhangi bir şekilde uçağa sokulmasını ve bagajda taşınmasını yasaklamayı planlıyor. Şu an görüşmelerin devam ettiğini ve henüz net bir kararın verilmediğini belirtmekte fayda var.

Benzer Şekilde 3 Hava Yolu Şirketi Galaxy Note 7’yi Yasakladı

787_1

Bu yasaklayan şirketler Avustralyalı Jetstar, Qantas ve Virgin Australia hava yolu şirketleri olarak sıralanıyor. Alınan kararda uçak içinde Galaxy Note 7  ürünlerin çalıştırılmasını ve şarja takılmasına yasak getirildi. Kararın uçuş güvenliği için olduğunu ve en kısa sürede hayata geçirildiği belirtildi.

Benzer bir kararı THY’nında alması bekleniyor.

Hatırlayacağınız gibi Galaxy Note 7‘nin bataryasında meydana gelen sorun sebebiyle 35 cihaz patlayarak kullanılamaz hale gelmişti. Samsung’u büyük bir sıkıntıya sürükleyen gelişme sonrasında yaklaşık 2.5 milyon cihazı geri çağıran Güney Koreli şirketin zararının ise 1.4 milyar dolar civarında olduğu açıklanmıştı.