Sosyal Medya

Android

Google’ın Muhteşem iOS Klavyesi şimdi Android’te

Gboard Android, Google'ın Muhteşem iOS Klavyesi Android'e Geldi! GBoard Android sürümü çıktı. GBOARD ANDROID klavyesi!

Gboard Android sürümü yayımlandı!

Google, Mayıs ayında iOS kullanıcıları için gerçekten iyi bir klavye yaptı ve Gboard’u çıkardı! Google muhteşem iOS klavyesini şimdi de Android kullanıcıları için yayımladı!

Google'ın Muhteşem iOS Klavyesi şimdi Android'te, Gboard Android

Google iOS kullanıcılarına çıkardığı muhteşem klavyesinde GIF’leri klavye üzerine entegre etmişti. Arama sonuçlarını da arkadaşlarınızla kolayca paylaşmanızı sağlamıştı. ironik olarak aynı uygulama Android kullanıcıları için mevcut değildi.

Google'ın Muhteşem iOS Klavyesi şimdi Android'te Gboard Android

Unutmayın GIF klavye desteği yalnızca birkaç uygulama için kullanılabilir. Örneğin WhatsApp ve Facebook Messenger’la çalışmıyor.

GBoard Android APK  APK Mirror.

Google’ın klavye uygulaması Gboard Play Store‘da yayımlandı.

Gboard Android Sürümünde Neler var!

Google Klavye, hareket ve sesle yazmayı hızlı ve kolay hale getirir. Hareketle Yazma işleviyle harfler üzerinde kayarak kelimeleri girin. Kelimeyi tamamlamak için parmağınızı kaldırmanız yeterli, sonra başka bir hareket yaparak devam edebilirsiniz; boşluk karakteri kullanmanız gerekmez.

Sesle Yazma işlevini kullanarak hareket halindeyken metin oluşturun. Uygun kelimeleri bulamadığınızda kendinizi yüzlerce mükemmel emoji simgesiyle ifade edin. Android cihazlarınızın tümünde çalışır.

Gboard Android Sürümü Temel özellikler:

Hareketle Yazma:

Parmağınızı harften harfe kaydırın. Siz hareketi bitirmeden önce kelimeyi tamamlar. Özellikle uzun kelimeleri hareketle yazarken kullanışlıdır.

Sesle Yazma:

Metninizi söyleyerek yazdırmak için mikrofona dokunun.
Önceden yazdığınız kelimelere dayalı kelime tamamlama önerileri, otomatik düzeltmeler ve sonraki kelimeyi tahmin olanağı.

Emoji:

Herhangi bir uygulamada yüzlerce emoji arasından seçim yapmak için Enter tuşunu basılı tutun (Android 4.4 ve sonraki sürümler).

Siz yazdıkça öğrenir:

Kelimelerin kişisel bir sözlüğe manuel olarak eklenmesine gerek yoktur. Bir kelimeyi bir kez yazdıktan sonra kelimeyi hareketle yazabilir veya daha sonra tekrar yazacağınız zaman kelimeyi önerilenler arasında görebilirsiniz. Bir öneriyi “öğrenilen kelimeler”den veya klavye sözlüğünden kaldırmak için öneriye uzun basın.

Daha iyi öneriler almak için öğrenilmiş kelimelerinizi cihazlarınızda senkronize edin:

Klavye senkronizasyonunu etkinleştirmek için Ayarlar → Dil ve giriş → Google Klavye → Sözlük → Öğrenilen kelimeleri senkronize et seçeneğine gidin.

Hareketle imleç denetimi:

İmleci hareket ettirmek için parmağınızı ara tuşunun üzerinde kaydırın.

Hareketle silme:

Birden çok kelimeyi hızlı bir şekilde silmek için parmağınızı sil tuşundan sola doğru kaydırın.

Simge ipuçları:

Uzun basarak simgelere erişmek için tuşlarınızda hızlı ipuçları gösterin (Google Klavye Ayarları → Tercihler → Simgeler için uzun basın seçeneğini etkinleştirin).

Tek el modu:

Geniş ekranlı telefonlarda, Enter tuşuna basıp baş parmak simgesini seçerek klavyeyi ekranın soluna veya sağına sabitleyin.

Hızlı simgeler:

Geçici olarak simge klavyesine geçmek ve bir simge eklemek için “?!☺” tuşundan hareket edin.

Hızlı büyük harf:

Büyük harf yapmak için ÜST KARAKTER tuşundan bir karaktere hareket edin.

Tuş sınırları olan veya olmayan tarzınıza uygun bir düzen seçin.

Hareketle yazma ve kelime önerileri şu dillerde desteklenir:

İngilizce (ABD), Afrikanca, Almanca (Almanya), Almanca (İsviçre), Azerice, Beyaz Rusça, Bulgarca, Bulgarca (BDS), Çekçe, Danca, Endonezce, Ermenice, Estonca, Farsça, Felemenkçe (Belçika), Felemenkçe (Hollanda), Fince, Fransızca (Fransa), Fransızca (İsviçre), Fransızca (Kanada), Galiççe, Gürcüce, Hırvatça, İbranice, İngilizce (Hindistan), İngilizce (İngiltere), İspanyolca (ABD), İspanyolca (İspanya), İspanyolca (Latin Amerika), İsveççe, İtalyanca (İsviçre), İtalyanca (İtalya), İzlandaca, Katalanca, Kazakça, Kırgızca, Lehçe, Letonca, Litvanca, Macarca, Makedonca, Malayca, Norveççe, Özbekçe, Portekizce (Brezilya), Portekizce (Portekiz), Romence, Rusça, Sırpça (Kiril), Sırpça (Latin), Slovakça, Slovence, Svahili, Tagalog, Türkçe, Ukraynaca, Vietnamca, Yunanca.

Ek klavye düzenleri:

Arapça, Baskça (İspanya), Bengalce (Bangladeş ve Hindistan)*, Esperanto, Hintçe*, Kannada*, Kmerce (Kamboçya), Lao dili, Malayalam*, Marathi*, Moğolca, Nepalce, Tamilce (Hindistan ve Singapur)*, Tayca, Telugu*, Zuluca.

* Hint dilleri için Google, Play Store\’da Hingilizce ve harf çevirisi desteğiyle Google Hintçe Klavye\’yi de sunmaktadır.

YENİLİKLER

• Temalar: Klavyeyi en sevdiğiniz fotoğraf veya renklerle özelleştirin
• Hareketle yazma ve öneriler için diller: Arnavutça, Arapça, Baskça, Boşnakça, Esperanto, Javaca, İngilizce (Avustralya), İngilizce (Hindistan), İrlandaca, Karadağca (Kiril, Latin), Moğolca, Nepalce, Portekizce (Afrika), Sundaca, Tacikçe, Tatarca, Zuluca
• Son emojiyi öneri şeridine ekleyin
• TalkBack ile şifre kullanımı ve eksik tuş etiketleri dahil hata düzeltmeleri
• Android N desteği

Gboard on Play Store