Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Gears of War, Xbox One için geri dönüyor!

Microsoft'un oyun efsanelerinden biri olan Gears of War, yenilenmiş olarak geri dönüyor!

Microsoft’un oyun efsanelerinden biri olan Gears of War, yenilenmiş olarak geri dönüyor!

Son birkaç aydır Microsoft’un Gears of War üçlemesini Xbox One için tekrar elden geçireceğini söyleyen söylentiler bulunmaktaydı. Yeni bir rapor da, üçlemenin en azından ilk oyununun Microsoft’un yeni konsolu için güncellenerek yayımlanacağını iddia etmekte.

Polygon tarafından ortaya atılan iddiaya göre Microsoft, “Brink”in geliştiricisi Splash Damage ile üçlemenin ilk oyununu güncellemek için ortaklık kurmuş durumda. Oyun, geçtiğimiz yıl çıkan “Halo: The Master Chief Collection”a benzer bir şekilde yenilenmiş görsellere sahip olacak.

Polygon, iddiasını daha da ileri götürerek, animasyon stüdyosu Plastic Wax tarafından tekrar düzenlenmiş olan oyun içi video görüntülerinin (cutscene) ekran görüntülerini gördüğünü söylemekte. Ancak rapor, serinin diğer oyunlarının güncellenip güncellenmeyeceğini belirtmiyor.

İlk “Gears of War” oyunu 2006 Kasım tarihinde yayımlanmıştı ve önümüzdeki yıl içerisinde bir “10. Yıldönümü” sürümü hiç de uzak görünmüyor. Ve bu sürümün, yenilenmiş bir Gears of War olması herhalde kimseyi şaşırtmayacaktır.

Microsoft, orijinal geliştirici Epic Games’den Gears of War markasının haklarını 2014 Ocak tarihinde almıştı ve Black Tusk tarafından geliştirilecek yeni bir oyunun seriye ekleneceğini duyurmuştu. Epic Games’in bu oyun için önemli isimlerinden Rod Fegusson’un bu yeni oyunun gelişimini de yöneteceği biliniyor…