TeknoTalk

Gebelik Testini, Akıllı Telefonlar Yapabilecek

Yeni geliştirilen modül sayesinde gebelikten, diyabete birçok farklı biyolojik değişiklik anında tespit edilebilecek.

Akıllı telefonlar teknolojiye ve bilime yön vermeye devam ediyor. Bilim adamları artık insan hayatını kolaylaştırmak üzere yaptıkları çalışmaları, hayatımızın hemen hemen her noktasına kadar giren akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştiriyorlar.

Bu çalışmaların en son örneği Almanya Hanover Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Alman bilim adamlarından geldi. Alman bilim adamları yaptıkları çalışmalarla, akıllı telefon üzerinden gebelik, diyabet ve benzeri biyolojik değişiklikleri tespit edebilecek bir modül geliştirdiler.

Surface Plasmon Resonance Teknolojisini Kullanıyor

Alman bilim adamlarının geliştirdikleri modül Surface Plasmon Resonance isimli elektronik bir sistemden yararlanıyor. Bu sistem sayesinde organizmada ortaya çıkan biyolojik değişiklikler yüksek doğruluk oranıyla tahmin edilebiliyor.

Şu an hala test aşamasında olan modül üzerinde yapılan çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başladı. Telefona dışarıdan yüklenen bir uygulama ile çalıştırılan ilk prototiple hedef madde olan gliserin başarılı bir şekilde tespit edildi.

Bunun daha başlangıç olduğunu vurgulayan Alman bilim adamları vücutta ani biyolojik değişikliklere neden olan pek çok etkenin bu sayede anında tespit edilebileceğini ve geliştirilen yazılımlarla verilerin yetkili mercilere hızlı bir şekilde ulaştırılarak pek çok hayatın kurtarılabileceğini belirttiler.

Exit mobile version