Sosyal Medya

Yazılım

Geliştiricilere Apple ’dan Güzel Haber

iOS geliştiricilerinin App Store’da haksız yere olumsuz değerlendirilmesine sebep olan sistem, Apple tarafından devre dışı bırakıldı.

iOS geliştiricilerinin App Store’da haksız yere olumsuz değerlendirilmesine sebep olan sistem, Apple tarafından devre dışı bırakıldı.

Apple, iOS güncellemelerinden önce kullanıcılarına beta sürümler sunuyor ve bu sayede ortaya çıkan hataları gidererek son sürümü elde ediyor. Ancak bu süreçte yıpranan bir grup insan var. Geliştiriciler!

İşte Geliştiricilere Güzel Haber

Apple, iOS 9 için geçtiğimiz gün Beta 4 sürümünü yayınlamıştı. Bu sürümle beraber, artık Beta kullanıcılarının App Store’da yer alan uygulamaları değerlendirmesi devre dışı bırakıldı. Beta kullanıcıları, uygulamayı indirmiş olsalar bile hiçbir şekilde yıldız vererek veya yorum yaparak değerlendirme yapamayacak.

img_0299-1437600259

App Store’daki uygulamaların bir çoğunun Beta sürümlerle uyumlu olmadığını bilmekte fayda var. Buna rağmen Beta sürüm kullanıcısı bazı insanlar, bunun faturasını uygulama geliştiricilerine kesiyordu. App Store’dan indirdiği bir uygulama kapanınca, kilitlenince veya başka bir anormallikle karşılaşınca hemen suçu uygulama geliştiricisine atıyor ve App Store’da uygulamayı olumsuz olarak değerlendiriyordu. Bu şekilde davranan Beta kullanıcıları, uygulama geliştiricilerine haksız yere darbe vuruyordu. Bu olayın geç de olsa farkına varan Apple, getirdiği engelle bunun önüne geçerek uygulama geliştiricilerinin küçük gibi görünen büyük sorununu ortadan kaldırmış oldu.