Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google 360 Derece Film ‘Help’ YouTube’ta

Google’ın 360 derece kısa filmi nihayet yayında!

Google sonunda geleceğin filmlerinin nasıl olacağına dair ipuçlarını görebileceğimiz kısa filmini yayımladı.

Google 360 Derece kısa film Help’le gerçek görüntülerle bilgisayar grafiklerini harmanlayan 360 VR formatında bir filmin yapımını gerçekleştirdi.5 dakikalık kısa filmde sinema kalitesinde etkileyici bir hikaye ele alınıyor.

360 derecelik kısa film hikayelerinin yer aldığı canlı aksiyon filmlerinin ilki olma özelliği olan Help için mobil kullanıcılar  YouTube üzerinden mobil uygulama yardımıyla da  izleyebilir.

Yönetmen: Justin Lin

Gerçek Oyuncular ile çekilmiş ilk Spotlight Story olan HELP, sinema kalitesinde film yapımını etkileyici hikaye anlatma dünyasına taşımaktadır. HELP, izleyicileri, beklenmedik bir meteor yağmurunun Çin mahallesinin sokaklarında derin bir yara izi bıraktığı Los Angeles şehir merkezinin ortasına bırakır.Daha sonra, sokaklarda panik yaşanır ve genç bir kadının kaçış mücadelesine tanık oluyoruz.

Yönetmen Justin Lin, Başrolde Sung Kang. YOMYOMF,Bullitt ve The Mill ortak yapımı.

 

Google Advanced Technology and Projects / ATAP  tarafından Hızlı ve Öfkeli’den tanıdığımız Justin Lin Yönetmenliğinde çekilen Help gerçek görüntülerle bilgisayar grafiklerini harmanlayan 360 VR formatında bir film.google-film-360-help

HELP özellikle Google Spotlight Stories adlı 360 derecelik video uygulaması için üretildi. 1GB büyüklüğündeki bu film 5 dakika sürüyor.

Screen Shot 2016-04-21 at 14.04.04

VFX endüstrisinin köklü kurumlarından, birçok video oyun fragmanında ve ulusal reklam kampanyasında imzası olan The Mill 360 derece video çekmek ile ilgili problemleri aşabilmek için ATAP ile işbirliği yaptı.Screen Shot 2016-04-21 at 14.03.26

Stüdyo, gerçek görüntülerle bilgisayar grafiklerini birleştirmek için görevlendirildi ancak bunun yanında 360 derece çekim yapabilmek adına özel olarak balıkgözü kameralarla donatılmış, “6K Red Dragon Kamera” sensorlarının geliştirilmesine de yardımcı oldu.

google_vfx_the_mill_mobile_360_filmmaking_video_help google-help-final-hed-2015

https://www.google.com/atap/spotlight-stories/

Spotlight Stories uygulaması Android or iOS.