Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google 400 Tren İstasyonuna Ücretsiz Wifi Kuruyor

Google 400 Tren İstasyonuna Ücretsiz Wifi Kuruyor. Bakın Hangi Ülkede !

 

Hindistan teknoloji meraklısı bir ülke olarak her geçen gün ününü ün katıyor olsa da hala ülkede internet ile hiçbir deneyimi olmayan veya çok az olan yüz milyonlarca insan hala var.

Ancak Google bu soruna akıllı bir çözüm getiriyor olabilir. 2016 Yılı sonuna kadar ülkedeki 400 tren istasyonuna başlangıçta ücretsiz olacak WiFi internet ağı kuracak.

Bu 400 Tren istasyonundan 100 tanesi iklenin en işlek istasyonlarında yer alacak ve bu istasyonlardan yaklaşık 100 Milyon kişi internete bağlanacak.

Google 400 Tren İstasyonuna Ücretsiz Wifi Kuruyor.

Google’ın aslında bu fedakarca yaptığı bir jest değil. Microsoft Google’ın bu duyurusundan sadece bir gün önce 500 bin Hintli için icra köylere geniş bant internet getireceğini duyurmuştu. Facebook’un zaten süregelen ücretsiz internet programı hala devam ediyor.

Google internet reklamları üzerindeki hakimiyeti ve bulut hizmetlerini kullanırken daha fazla internet kullanıcılarının dikkatini çekmeye çalışıyor.

Yine de bu sebebi her ne olursa olsun gezegenin en kalabalık ülkelerinden birinde yaşam kalitesini arttırmak için verilmiş bir çaba olarak ta değerlendirilebilir.

 

Google Official Blog