Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google, Android M ve Android Pay’i duyurdu!

Google, yeni mobil işletim sistemi Android M ve Android Pay'i resmen duyurdu.

Google, yeni mobil işletim sistemi Android M ve Android Pay’i resmen duyurdu.

Google’ın merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi Android M bir süredir gündemde yer alıyor. Son olarak Android M’nin batarya ve RAM performansına odaklanacağına dair haberler gelmişti. Bu tarz haberlerin ardından Google, yeni mobil işletim sistemi Android M’yi, biraz önce başlayan Google I/O 2015 konferansında duyurdu.
Direkt olarak Android M ismiyle tanıtılan yeni mobil işletim sisteminin geliştirici sürümü bugün itibariyle Nexus cihazlar için yayınlanırken, tam sürümü ise bu yılın sonlarına doğru yayınlanacak.

Platformun kalitesinin Android M ile artacağını söyleyen Google’dan Sundar Pichai, güncellemenin yeni özelliklerle beraber performans geliştirmeleri de getireceğini söylüyor.
Diğer taraftan Android M’nin en dikkat çeken özelliklerinden birisi yenilenmiş uygulama izinleri sistemi olarak gözüküyor. Yeni sistemle beraber örneğin WhatsApp’tan sesli mesaj göndermek istediğinizde bir kere uygulama izinlerinden gerekli izinleri verdiğinizde uygulama bir daha size mikrofon kullanımı için izin istemeyecek. Aynı şeyler Kamera ya da Konum izinleri için de geçerli.

Android M’nin en büyük yeniliklerinden birisi de Android Pay olacak. Google görünüşe göre Android M ile beraber Wallet uygulamasını yenileyerek Apple Pay’e rakip olarak Android Pay uygulamasını hazırlamış. Android Pay, mobil ödeme alanında Apple Pay’e ciddi bir rakip olacak.

Android M ile beraber ses kontrolü özelliği de geliyor. Yani kullanıcılar kategorize edilmiş şekilde ses ayarlaması yapabilecekler. Bunun yanında Google, Android M’de kelime seçimini ve kopyala-yapıştır sistemini de düzeltmiş.