Sosyal Medya

Android

Google Android Things, Akıllı Ev Ürünlerine Özel İşletim Sistemi

Google Android Things, Akıllı Ev Ürünlerine Özel İşletim Sistemi, IoT OS! Akıllı ev ürünleri artık çok daha zeki, Iot OS Android Things !

Google akıllı ev ürünleri için yeni işletim sistemini duyurdu. Google Android Things karşımızda!

Google Android Things, IoT cihazların yeni işletim sistemi çıktı!

Google IoT platformu cihazları için geliştirdiği yeni işletim sistemi Android Things‘i bugün duyurdu!

Google, Android API’leri ve şirketin güncelleme sunma ve sesli komutları etkinleştirmek için sunduğu bulut tabanlı hizmetleri kullanırken bağlanmış cihazlar oluşturmanızı sağlayan bir IoT platformu olan Android Things’i başlattı.

Google’ın hedefinde giderek artan nesnelerin interneti olarak bilinen IoT cihazları var. Yeni işletim sisteminin akıllı ev aletlerine yeni yön vermesi hedefliyor. Üreticilerin yeni Android API’leri kullanılarak akıllı ev ürünlerine sesli komutların verilmesi, bulut hizmetlerini daha hızlı kullanılması gibi ekstra özellikler geliştirmesi bekleniyor.

Google Android Things ismini yeni kullansa da aslında bir önceki Android tabanlı IoT OS olan Brillo’nun geliştirilmiş hali denebilir. Android Studio gibi araçlar ile zenginleştirilmiş yeni işletim sisteminde geliştiricilerin akıllı cihazlar oluşturmalarını kolaylaştırmak için Android SDK, Google Play Hizmetleri ve Google Bulut Platformu yer alıyor.

Android Things IoT cihazları Android telefonlara çok daha kolay bağlayacak bir işletim sistemi niteliğinde!

Intel Edison, NXP Pico ve Raspberry Pi 3 gibi desteklenen donanım geliştirme setlerini kullanarak ürünler oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Android Things şu anda Geliştirici Önizlemesinde. Buradan ulaşabilirsiniz. Şirket ayrıca Brillo kullanıcılarının mevcut projelerini yeni platforma taşımaya yardımcı olmak için de çalışacak.

 

Announcing updates to Google’s Internet of Things platform: Android Things and Weave on Android Developers Blog