Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google Android’ten 36 Milyar Dolar Kazandı!

Oracle’a göre Google Android’ten bugüne kadar 36 Milyar Dolardan fazla kazandı.

Oracle ve Google arasında devam eden dava Google’ın finansal kazanımları ile ilgili bir çok detayı ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Google’ın arama özelliğini iOS’ta varsayılan hale getirmek için Apple 1 Milyar Dolar ödediği daha önce ortaya çıktıktan sonra şimdide Android’ten kazandığı para hakkında bilgi ortaya çıktı.

Mahkemede söz alan bir Oracle avukatı Google Android gelirlerinin 36 milyar doları aştığını dile getirdi. Oracle, Google’ı API isimlendirme şemasını Java’nın üstüne kurarak telif hakkı ihlâli gerçekleştirmekle suçluyor. Oracle, Java’nın kurucusu Sun Microsystems’ı satın aldıktan sonra 2010 yılında Google’ı dava etmişti.

Google’a Oracle’ın açıkladığı rakamlar şirketin gizli kalması gereken iç finansal dokümanlarına dayanıyor. Bu da ortaya atılan iddianın güvenilirliğini biraz daha artırıyor.

Google Android cihaz üreticilerinden işletim sistemini lisanslamaları için herhangi bir ücret almıyor. Dolayısıyla bahsi geçen 36 milyar dolar, reklam ve Google Play Store gelirlerinden oluşuyor.

Hemen hatırlatmakta fayda var Oracle, Google’dan 1 milyar dolar tazminat talep ediyor.

 

Google’s Android Generates $31 Billion Revenue, Oracle Says [Bloomberg]