Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google’ın Balonla Internet Hizmeti Gerçekleşmeye 100 Kat Daha Yakın

Balonla Internet Hizmeti Project Loon Gerçekleşmeye 100X daha Yakın. Yeni Yöntem sayesinde çok daha az sayıda balonla internet verilebilecek.

Google’ın Balonla Internet Hizmeti sunma projesi Project Loon gerçekleşmeye çok daha yakın!

Balonla Internet Hizmeti Project Loon, devrim niteliğinde yeni yöntem geliştirildi.

Yaklaşık dört yıl önce, Google, özel olarak tasarlanmış balonlarla uzaktaki bölgelere internet getirme misyonuna başladı.  Project Loon adı verilen projede sayısız başarı denemeler ve ilerlemeler kaydedildi.

Ancak bugün, hizmetin kurulumunu önemli ölçüde kolaylaştıracak bir gelişme olduğu açıklandı.

Bugüne kadar stratosfer üzerindeki rüzgar ile aşağı yukarı hareket eden sayısız balon bir ring üzerinde dönüşümlü olarak hareket edecek şekilde ayarlanmıştı. Internet gelmesi hedeflenen bir bölgeden uzaklaşan bir balonun yerini yenisi alacaktı.

Loon Projesinin arkasındaki ekip, şimdi en çok ihtiyaç duyulan alanlara küçük küme balonları göndermenin ve bir seferde aylarca yerinde kalmasını sağlamanın bir yolunu bulduğunu söylüyor.

Bunu başarmak için, mühendisler yükseklik kontrol ve navigasyon sistemlerini iyileştirmek için çalıştılar ve balonların önceden ayarlanmış seyir yollarına dayanmak yerine nasıl uçtuğu ayarlamak için AI tabanlı bir yazılım geliştirdi. Bu sayede daha önce 200, 300 ,400 adet balonlar gerçekleştirilmesi hedeflenen projeyi 10,20,30 adet gibi rakamlarla gerçekleştirme şansı doğdu.

Yeni yöntemin internet erişimini sağlamak için toplam balon sayısının 100 katına kadar düşüreceğini söylendi. Project Loon yani Google’ın balonla Internet Hizmeti gerçekleşmeye şimdi çok daha yakın!

 

How Project Loon’s smart software learned to sail the winds on X