Sosyal Medya

Genel

Google bizi dinliyor mu?

Google Chrome bizden izinsiz bulunduğunuz odadaki sesleri kaydedebiliyor.Bu yazılımın chrome vasıtasıyla PC'lere izinsiz yüklenmiş

Açık kaynak geliştiricilerin iddasına göre, Google Chrome bizden izinsiz bulunduğunuz odadaki sesleri kaydediyor.

İddiaya göre, Chrome ile birlikte içine gizlice gömülen ses dinleme kodları yükleniyor ve ortam dinlemesi yapılabiliyor.

Gizlilik ihlali olduğu anlaşılan bu yazılım Google uygulamasının bir uzantısı olarak kabul edilmektedir.Normalde yazılımın çalışmadan önce kullanıcısından izin ve onay alması gerekiyor ancak izinsiz olarak aktif olabiliyor.
Chrome’un özgür açık kaynak sürümü Chromium’da yer alan ve “kara kutu” olarak adlandırılan bu modülün bilgisayarın mikrofonunu gizlice açarak duyulan herşeyi Google’a gönderdiği iddia ediliyor.

Geliştiriciler, klavyeye gereksinim duymadan Google üzerinden sesli komutlarla arama yapılabilmesini sağlayan “OK, Google” fonksiyonunun kullanıcı izni olmadan otomatik olarak açıldığını bunun normal sayılamayacağını söyledi.
Google’dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi ve bu konuyu kısmen kabul etti fakat Google Chrome’un değil, Chromium’undan kaynaklanan bir hata olduğunu söyledi.Diğer taraftan google, Chromium’un kesinlikle bir Google markası olmadığını da belirtiyor.

privateinternetaccess.com sitesinin konuyla ilgili haberini buradan detaylı olarak görebilirsiniz.