Sosyal Medya

Android

Google Fotoğraflar Kısayolunu Android Kamera Uygulamasına Ekleyin

Android kamera uygulamasına, Google Fotoğraflar kısayolunu ekleyerek video ve fotoğraflarda, düzenleme araçlarını kullanabilirsiniz.

Artık Android kamera uygulamasına, Google Fotoğraflar kısayolunu ekleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, fotoğraflarınızı doğrudan Android cihazınızın varsayılan fotoğraf uygulaması yerine, Google Fotoğraflar’a kaydedilir.

Android telefonunuzdaki kamera uygulaması, çekilen fotoğraflar üzerinde oynama yapmanıza çok olanak tanımaz, sınırlandırılmıştır, bu eksikliği gidermek için Google Play Store’da çok sayıda üçüncü parti kamera ve fotoğraf uygulaması bulunmaktadır. Varsayılan olarak, fotoğraflarınız Galeri uygulamasına kaydedilir. Bu uygulamada, videolar üzerinde oynamak (kesme vb) ve sosyal medyada paylaşmak isterseniz uygulamanın sizi sınırlandırdığını göreceksiniz.

Ancak Google Fotoğraflar, Android telefonda varsayılan kamera ve kamera rulosu uygulamaları hakkındaki şikayetlerini dikkate almış görünüyor. En son güncellemede, fotoğraflarınızı doğrudan Google Fotoğraflar uygulamasına kaydetmenize imkan tanıyor. Yapmanız gereken tek şey, Android’in Kamera uygulamasına bir Google Foto kısayolu eklemektir.

Android Kamera Uygulamasından Google Fotoğraflar’a Nasıl Geçiş Yapılır?

Her şeyden önce, Google Fotoğraflar uygulamasını yüklemeniz gerekir

  • 1. Adım: Dolayısıyla, Android cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını indirmiş veya güncelleştirmiş olmalısınız. Şimdi uygulamayı başlatın ve üç yatay çubuk üzerine hafifçe vurarak Ayarlar’ı açın.
  • 2. Adım : Daha sonra, ‘Kamera kısayolu’ seçeneğine gitmeniz gerekir.
  • 3. Adım: Şimdi, Android telefonunuzda Android Marshmallow veya daha üst bir işletim sistemi sürümü çalışıyorsa, ek bir izin vermeniz istendiğinde ‘İzin Ver’ düğmesine hafifçe dokunmanız gerekir. Bu, Fotoğraflar uygulamasının fotoğraf çekmesini ve video kaydetmesini sağlar.

Android akıllı telefonunuzda varsayılan kamera uygulamasıyla bir resmi tıkladığınızda, vizörün üzerinde minik bir kare görürsünüz; Bu Google Foto kısayolu. Bu kısayol varsayılan olarak ekranınızdaki herhangi bir yerde olabilir; Ancak sürükle ve bırak yöntemiyle yeni bir adres verebilirsiniz. Kısayolu girin ve telefonunuzun ekranında yeni bir yere sürükleyin.

İşlem tamamlandıktan sonra, herhangi bir fotoğrafı tıkladıktan sonra Google Fotoğraflar’a hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Kısayolu tıkladığınızda Google Fotoğraflar’ın düzenleme ekranına yönlendirilirsiniz. Yeni çekilen fotoğraflarınızla yapmak istediğiniz herhangi bir işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fotoğraf düzenleme özelliklerini rahatça kullanabilirisiniz.

Google Fotoğraflar kullanıcılar için işleri daha kolay hale getirebilecek muhteşem bir uygulamadır. Bulut depolama özelliği sayesinde binlerce fotoğraf ve video kaydedebilirsiniz. Fotoğraflarınızı kolayca yükleyip yönetebileceğiniz gelişmiş bir uygulamadır. iOS cihazlarından fotoğrafları Android’e aktarmayı kolay bir şekilde başarabilirsiniz.