Sosyal Medya

Yazılım

Google Fotoğraflar ‘dan Yeni Özellik!

Google Fotoğraflar uygulaması, bu yeni özelliği sayesinde sizi geçmişe götürmeyi amaçlıyor!

Google Fotoğraflar uygulaması, bu yeni özelliği sayesinde sizi geçmişe götürmeyi amaçlıyor!

Google Fotoğraflar (Google Photos) en iyi fotoğraf depolama seçeneklerinden biri durumunda. Hizmeti kullanarak gigabyte ve hatta terabyte boyutundaki anılarınızı ücretsiz şekilde depolayabilir, akıllı arama motoru ile bunlara kolayca erişebilirsiniz. Platform şimdi yeni sunduğu özellikle birlikte kullanıcılarını nostaljik bir gezintiye çıkarmayı amaçlıyor.

Google Fotoğraflar uygulaması artık her başlatıldığında geçmiş tarihte çekilen fotoğraf ve videoları ekrana getirecek. Uygulamanın asistan görünümü (assistant view) içersinde bugünü yeniden keşfetmenizi sağlayacak fotoğraf, fotoğraf kolajları veya videolar içeren kartlar görüntülenecek. Bu sayede geçmişte aynı tarihte nerede ve kiminle olduğunuz hatırlatılmış olacak.

Ekrana gelecek bu nostaljik görüntüler çeşitli sosyal ağlara paylaşılabilecek ancak bu özelliği kullanmaya başlamak için öncelikle etkinleştirmeniz gerekiyor. Google Fotoğraflar’ın sunduğu bu nostaljik seçenek uygulamanın iOS sürümünde kullanılabilir durumda. Aynı zamanda Android cihazlar için yaygınlaştırılmaya devam ediliyor.