Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google Fotoğraflar Otomatik Beyaz Dengesi Özelliği Android ve Web’e Geldi!

Google Fotoğraflar Otomatik Beyaz Dengesi Android ve Web'e Geldi! Google Fotoğraflar Resimlerinizin Beyaz Dengesini Otomatik Düzeltiyor!

Google Fotoğraflar Resimlerin Beyaz Dengesini Otomatik Olarak Düzeltmeye Başladı!

Google Fotoğraflar Otomatik Beyaz Dengesi Özelliği ile kirli resimler daha da canlı resimler mümkün.

Google Fotoğraflar bana göre şirketin yazılım ailesinin en gizli mücevherlerinden biridir. Eğer Pixel Telefon sahibiyseniz ve sınırsız bir depolama alanı engelindeyseniz. Tüm fotoğraflarınızı çevrimiçi olarak depolamanın ve makine öğrenimi sayesinde; onları onları aranabilir hale getirmenin bir yolunu sunan hizmet daha da akıllılaşıyor.

Google Fotoğraflar White Balance

Daha önce Pozlama ve Renk Dolgunluğunda yapılan otomatik düzeltme özelliklerine şimdi de White-Balance “Beyaz Dengesi” Özelliği eklendi.

Otomatik Beyaz Dengesinden Önce

Otomatik Beyaz Dengesinden Önce

Fotoğrafları web üzerinden veya Android uygulaması üzerinden düzenlerken bir ‘göz’ seçerek sarıların veya mavilerin ayarlanmasını isterken; Google’ın büyüsü burada devreye girerek beyazlarınızın doğal olarak daha beyaz olmasını sağlayacaktır.

Otomatik Beyaz Dengesinden Sonra

Otomatik Beyaz Dengesinden Sonra

Google Fotoğraflar Otomatik Beyaz Dengesi

Beyaz Dengesi derken bilimsel olarak bunu kast ediyoruz. Özetle, Billur gibi tabir ettiğimiz temiz renkler elde edilmesini sağlıyor.

Beyaz dengesini kendileri kontrol etmek isteyenler içinde; Alt Bölümde dengesi elle ayarlamak için bir kayan kontrol görebilirsiniz. Özellik Google Blog’unda verilen bilgiye göre Android ve Web kullanıcıları için bu hafta gelirken, iOS kullanıcıları için yakında gelecek deniliyor.

Eğer Google Fotoğrafları kullanmakta yeniyseniz sizin için Quick-and-Dirty Guide yayımladı. Buradan Ulaşabilirsiniz.

Google Fotoğraflar Beyaz Dengesi Özelliği Android ve Web’e Geldi! Google Fotoğraflar Resimlerinizin Beyaz Dengesini Otomatik Düzeltiyor!

The Verge