Sosyal Medya

Genel

Google Glass 2.0’nin Fotografları Sızdırıldı

FCC’deki dosyalar arasında yeni Google Glass modelinin ayrıntılı görselleri yer alıyor.

Google’ın yeni nesil bir Google Glass modeli üzerinde çalıştığına ve hazırlıkların son aşamasına gelindiğine dair bazı görseller sızdırıldı.

ABD’de telefon ve giyilebilir cihaz gibi kişisel elektronik cihazları inceleyip onaylayan devlet kurumu Federal İletişim Komisyonu’ndaki (FCC) bir dosya aracılığıyla ortaya çıkan görseller cihazın genel tasarımını, dahili devre parçalarını ve ayrıca temel kullanıcı kılavuzunu gözler önüne seriyor. Söz konusu dosyalarda ayrıca firmanın bir üçüncü partinin Google’ı FCC’nin yetkilendirme sürecinden geçmesi için yardımcı olacağı da belirtiliyor.

google-glass-2

Bu görsellere dayanarak Google’ın bu giyilebilir cihazının firmanın tüketiciler nezdinde yeterince yankı uyandırmayan bir önceki sürümüne göre daha farklı bir olası yönelime sahip olacağı tahmin ediliyor. Cihazın normal kullanıcılardan ziyade daha çok bir iş amaçlı kullanılacak bir platform sunacağı belirtiliyor. FCC dokümanlarında GG1 olarak adlandırılan bu sürüm, tasarım çizgisi itibariyle genel olarak orijinal Google Glass Explorer Edition’a oldukça benziyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında ortaya çıkan daha önceki bir patentte Google Glass 2.0’nin kullanıcıların başının ancak yarısını sarabilecek biçimde biraz daha farklı bir tasarıma sahip olduğunu görmüştük. Fakat, FCC’de dokümanlarındaki bu yeni görseller göz önünde bulundurulduğunda, Google bu tasarımı geride bıraktığını söylemek mümkün.