Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google ‘ın Otomobili 14. Kazayı Yaptı!

Kazada İlk Kez Yaralanan Var!

Kazada İlk Kez Yaralanan Var!

Google’ın kendi kendini süren arabaları bir süredir Kaliforniye Mountain View caddelerinde halka açık yollarda test ediliyordu. Google, bu araçlarından birinin 1 Temmuz 2015 tarihinde 14. kazasını yaptığını duyurdu.

Bu aynı zamanda yaralanma içeren ilk kaza olarak kayıtlara geçti. Büyük hasara yol açmayan kaza, sürücülerde boyun ve sırt zedelenmesi dışında, tampondaki birkaç sıyrıkla atlatıldı.

Ekip başkanı Chris Urmson, bir blog yazısında olayın detaylarına yer verdi. Urmson, Lexus model araçlardan birinin akşam saatlerinde trafik ışıklarına uyarak kavşak bitiminde doğal bir fren aksiyonuyla durduğunu, ancak arkadan gelen aracın yeterli fren mesefesi olmasına rağmen durmayarak kendi arabalarına çarptığını söyledi.

googleot01

Sürücünün muhtemelen daldığını ve yola bakmadan ilerlediğini söyleyen Urmson, neyse ki her iki araçta bulunanların hafif boyun ve sırt zedelenmesi dışında iyi olduğunu ve araçlarda ufak hasarların meydana geldiğini belirtti. Google’ın aracının tamponunda hafif sıyrıklar oluşurken, diğer aracın ise ön tamponunun düştüğü açıklandı.

Google sözcüsü Courtney Hohne, sürücülerin tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldüğünü ve kısa bir kontrol süresinden sonra evlerine gönderildiğini belirtti.