Sosyal Medya

Genel

Google I/O’ da bu akşam neler var

Dünyanın gözü Google'ın gerçekleştireceği Google i/o etkinliğinde... Peki Google'ın bu akşamn başlayacak olan geliştirici konferansında karşımıza neler çıkabilir?

Dünyanın gözü Google’ın gerçekleştireceği Google i/o etkinliğinde… Peki Google’ın bu akşam başlayacak olan geliştirici konferansında karşımıza neler çıkabilir?

Google’ın iki gün süren yıllık geliştirici konferansı Google I/O, Perşembe günü başlıyor. San Francisco’da düzenlenen etkinlik, geliştiricilerin Google mühendisleriyle konuşmaları için önemli bir fırsat olduğu kadar, firmanın üzerinde çalıştığı yenilikleri sergilemesiyle de tanınıyor.

Açılışını Google’ın ürün bölümü başkan yardımcısı Sundar Pichai’nin yapacağı konferansta Google, yeni ürünlerini, teknolojilerini ve hikayelerini geliştiricilere gösterecek. Bu seneki konferansın konusu açıklanmamış olsa da, firmanın Google+’ta paylaştığı bir gönderi, bizlere küçük bir ipucu vermişti. Sözkonusu gönderi, Google’ın üzerinde çalıştığı “bir sonraki şeyleri” ortaya çıkaracağını söylüyordu.

I/O 2015’ten neler beklemeli?

Önceki I/O konferanslarına ve Android fan forumlarında dolaşan söylentilere bakarsak, Google’ın büyük gününde şunların çıkmasını bekleyebiliriz.

Geçtiğimiz sene düzenlenen I/O’da Android L’nin tanıtımına (şimdiki adı Android Lollipop) şahit olmuştuk. Bu sene tanıtılacak Android sürümü ise Android M olabilir. Google, Android sürümlerini alfabetik olarak sıraladığından, bir sonraki sürümün “M” olacağını tahmin etmek imkansız değil. Peki Android M, hangi yeniliklerle gelecek? M hakkında bildiklerimiz oldukça kısıtlı, ancak bazı dedikodulara göre işletim sisteminin yeni sürümü, uygulamaları sesle denetlemeye izin veren bir ses bileşeniyle gelecek.

Bir başka dedikoduya göreyse Android M, sunacağı yeni konum tabanlı bir işlev sayesinde yakındaki cihazlarla iletişim kurmayı kolaylaştıracak. Chromecast’te son dönemde eklenen bu işlev, misafirlerin Wi-Fi ağınıza bağlanmadan videoları ekrana yansıtabilmesine olanak tanıyordu. Yine de işlev hakkında henüz sağlam bir bilgiye sahip değiliz ve nasıl çalışacağını öğrenmek için biraz daha beklememiz gerekecek.