Sosyal Medya

Android

Yeni Google Pixel Phone, Tüm Detayları Ortaya Çıktı

Google Pixel Phone Tüm Detaylar Ortaya Çıktı. Yeni Google Pixel ve Google XL bu iki yeni model 4 Ekim itibari ile resmen tanıtılacak.

Google Pixel ve Google XL tüm detaylar ortaya çıktı.

Google Pixel telefonları İngiliz satıcı Carphone WareHouse’un hatası yüzünden ortaya erken çıktı. Aslında malumun ilanı gibi oldu. Yeni Pixel telefonlarına ait detaylar Carphone Warehouse sızıntısıyla ortaya çıktı.

Google Pixel Phone

Google, Pixel telefonlarını 4 Ekim tarihinde düzenleyeceği etkinlik ile tanıtıcak.

Günler öncesinden kullanıcılar bir şekilde yeni telefonun detaylarını zaten biliyordu. Bu sızıntının kaynağı ise İngiliz merkezli perakende telefon satış zinciri Carphone Warehouse oldu.

Pixel ve Pixel XL adını taşıyan telefonları internet sitesinde yanlışlıkla listeleyen şirket, hem telefonların tasarımlarının görülmesini sağladı. Hem de daha önce ortaya atılan teknik özellik iddialarını doğruladı.

google pixel

Pixel telefonlarının tanıtımı için hazırlanan promosyon karelerinde Google’ın Android işletim sisteminin belli yönlerini de ön plana çıkarmış olması dikkat çekiyor.
Google Fotoğraflar ve Google Assistant ile birlikte kısa süre önce yayınlanan sohbet uygulamaları Duo ve Allo, hazırlanan tanıtımda dikkat çekiyor.

 

google pixel

Kişiselleştirilebilir telefon kapakları ve USB-C girişi üzerinden hızlı şarj gibi özellikler de Google’ın ön plana çıkardığı Pixel özellikleri arasında bulunuyor.

Google Pixel ve Google Pixel XL modelinde;

  •  Snapdragon 821 CPU clocked at 2.15GHz
  • 4GB of RAM
  • 32GB veya 128GB yerel depolama alanı.
  • AMOLED ekran ve koruması Gorilla Glass 4
  • Google Pixel 1080p ekran çözünürlüğüne sahip.
  •  Google Pixel XL ise 1440p.

Carphone Warehouse, Android Police

 

Güncelleme ;

 

verizon-pixel

 

Google Pixel & Pixel XL Resmen Tanıtıldı.

Google Asistan özellikli yeni Google telefonları…

google-pixel-xl
Google Pixel modelleri ekran boyutu, ağırlık ve pil kapasitesi gibi bir kaç açıdan birbirinden ayrılıyor. Google Pixel 5 inçlik FHD AMOLED (441ppi) ekrana sahipken, Pixel XL 5,5 inçlik QHD AMOLED (534ppi) ekran taşıyor.

Google Pixel 2.770 mAh pile sahip. Pixel XL’in 3.450 mAh’lik bir pili var. bu da elbette cihazın kullanım süresini değiştiriyor. Pixel telefonları 15 dakikalık bir şarjla 7 saatlik pil ömrü sunacak.

Google Pixel ve Pixel XL’in ortak özelliklerini;

  • 4GB LPDDR4 RAM
  • 32 GB veya 128 GB bellek
  • Snapdragon 821 Quad Core işlemciye
  • 12,3 MP ön ve 8 MP arka kamera
  • 4K video kaydı
  • barometre
  • hız ölçer
  • parmak izi sensörü
  • USB Type-C bağlantı ve LTE (4G).

google-pixel-2

Google Android’in geldiği son nokta. Android 7.1 Nougat

Google yeni telefonlarında yazılım ve donanım uyumunu Apple gibi üst düzeyde tutmak istiyor. Android 7.1 Nougat sürümünü taşıyan Pixel telefonlar, kaliteli donanımların yanında Google yazılımlarının geldiği son noktayı temsil ediyor. Yerleşik Google Asistan özelliğiyle dikkat çekiyor.

google-pixel-4

Yerleşik olarak Google Asistan taşıyan ilk telefonlar

Google Asistan, yeni dönem dijital asistanların Google tarafındaki temsilcisi ve kullanıcısının sesli komutlarına anlamlı yanıtlar vererek işini kolaylaştırmaya çalışıyor. Örneğin Pixel telefonları sahiplerinin istediği müziği çalabilecek, bir restorandan rezervasyon yapabilecek.

İstenilen zamana ait bir fotoğrafı açabilecek veya kısa mesaj yazıp arama yapabilecek. Diğer yandan Google Now arayüzü de Pixel ve Pixel XL kullanıcıları için anlamlı bildirimler sunacak.

google-pixel-2

Google’ın Google Photos uygulamasıyla sınırsız depolama hakkı sunması elbette yeni Pixel modelleri için de geçerli.

Yani senkronizasyon emri verdiğiniz takdirde telefonunuzdaki tüm fotoğraflar ve videolar yüksek çözünürlükte Google sunucularında yedeklenecek. Pixel cihazlarında 4K videolar da yedeklenebilecek.

Google’ın son dönemdeki yeni uygulamaları Google Duo ve Google Allo‘yu da Pixel kullanıcılarının kullanımına iftiharla sunduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Sanal gerçeklik – VR

Daydream View, sanal gerçeklik başlığıyla uyumlu Pixel telefonları, sanal gerçekliğe yeni bir gözle bakmanızı sağlayacak.

3 farklı renk seçeneğiyle (siyah, gümüş, mavi) satışa sunulacak. Kullanıcılar canlı duvar kağıtlarıyla uyumlu Live Case veya standart Pixel Case kılıfları ile telefonlarını kişiselleştirebilecek.

google-pixel

Google’ın Pixel ve Pixel XL telefonlarıyla etkili bir çıkış yapmış gibi görünüyor. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi cihazların satışından ve alınacak geri dönüşlerden sonra yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır.

Bu noktada Google’ın iPhone‘dan Pixel’e geçmek isteyenler için kablo bağlantılı 3 basit adımda transfer teklifi yaptığını da paylaşmadan geçmeyelim.

Son olarak Google Pixel’in 649 dolar fiyat etiketiyle şu anda sadece ABD’den ön sipariş aldığını da ekleyelim.

google-pixel-1-1