Sosyal Medya

Genel

Google Play Filmleri Artık 4K

Google Play Filmlerine, 4K çözünürlük desteği sunuldu. Uyumlu olan filmlerde kullanıma sunulan 4K desteği, HD filmlere göre daha pahalı.

Google Play Filmlerine, 4K çözünürlük desteği sunuldu. Uyumlu olan filmlerde kullanıma sunulan 4K desteği, HD filmlere göre daha pahalı.

Google Play Filmleri 4K çözünürlük geldi. Google’ın yeni cihazı Chromecast Ultra’nın duyurulmasıyla geleceği kesinleşen destek, mobil platformlarda kullanıma sunuldu.

Türkiye’de 2016 yılının başlarında  de kullanıma açılan Google Play Filmler servisi ile kullanıcılar telefon(Android), tablet ve Chromecast ile televizyonlarında yüksek kaliteli film izleme olanağına kavuşmuştu.

Bu güne kadar SD (480p) ve HD (1080p) görüntü çözünürlüklerini sunan servis, şu anda tüm kullanıcılarda ve cihazlarda aktif olarak kullanılamıyor. 4K özelliği zaman içinde cihaz ve hesaplarda desteklenmeye başlanacak. Google Play Filmlerden , filmin sayfasına girdiğinizde, filmin 4K desteği  olup olmadığını görebileceksiniz.

4K çözünürlükte film seyretmek isteyen kullanıcılar, biraz daha fazla ücret ödemek zorunda kalacak. 4 dolara kiralanabilen bir HD filmi, 4K seyretmek istediğinizde, fiyat 8 dolara yükseliyor. HD bir filmi satın almak istediğinizde fiyat 13 dolar, 4K olarak bir satınalma yaparsanız fiyat 25 dolara yükseliyor.