Sosyal Medya

Android

Google Transit ile toplu taşıma bilgisine bir “Tık”la ulaşabilirsiniz

Google Transit, Google Haritalar’a eklenen Transit özelliği ile İstanbul ve Ankara’daki toplu taşıma bilgisi kullanıcılara sunuluyor. DETAYLAR

Google Haritalar’a eklenen Transit özelliği ile İstanbul ve Ankara’daki toplu taşıma bilgisi bilgisayar, tablet ve akıllı telefon ekranlarına geliyor.

Google Transit özelliği toplu taşıma bilgisini cep telefonunuza getiriyor!

Ankara’da tren ve otobüs, İstanbul’da bunlara ek olarak; vapur, deniz otobüsü, metrobüs, tramvay, Marmaray ve bazı dolmuş hatlarının yer aldığı sistemde; toplamda 1100’den fazla hatla ilgili durak ve güzergah bilgisi sunuluyor.

Google’ın Türkiye’de kullanıma sunulan Google Transit özelliği sayesinde; daha önce bir noktadan diğerine otomobille veya yaya olarak gitmek için yol tarifi alabilen kullanıcılar; aynı yere gitmek için yararlanabilecekleri otobüs, tramvay, metro ve vapur gibi toplu taşıma araçlarının; güzergah, durak ve tarife bilgilerine de Google Haritalar üzerinden ulaşabilecek.

İstanbul ve Ankara’da yaşayan milyonlarca kişinin yanı sıra, Türkiye’nin en büyük iki metropolü olarak konumlanan bu iki şehri turizm veya iş amaçlı olarak ziyaret eden çok sayıda kişi de Google Transit sayesinde diledikleri adrese, tarihi yerlere veya yeme-içme ve eğlence mekanları gibi önemli noktalara toplu taşımayla da ulaşabilecek.

Ankara’da otobüs ve metro, İstanbul’da ise bunlara ek olarak vapur, tramvay, Marmaray ve bazı dolmuş hatlarının yer aldığı sistemde toplamda 1100’den fazla hatla ilgili durak ve güzergah bilgisi sunuluyor.

Google Transit Nasıl kullanılıyor?

Kullanıcıların Google Transit’ten yararlanmak için yapmaları için gereken tek şey bilgisayardan veya akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarında bulunan Google Haritalar uygulamasından gitmek istedikleri yerle ilgili arama yaptıktan sonra yol tarifi için Transit / Toplu Taşıma seçeneğine tıklamak. Google Haritalar uygulaması Android’in yanı sıra iOS tabanlı cihazlar için sunulan uygulama mağazalarından kolayca yüklenebiliyor.

Dünya üzerindeki 2800 şehirdeki bir milyondan fazla durağı kapsayan Google Transit, hizmetin başlangıç aşamasında İstanbul ve Ankara’daki toplu taşıma seçeneklerine ait olarak ilgili kurumlar tarafından önceden sağlanmış olan hat, güzergah ve tarife bilgilerini yansıtacak.

Google Haritalar uygulamasının iOS versiyonunu buradan Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.