Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google Trends Şimdi Çok Daha Detaylı Veriler Sunuyor

Google Trends Şimdi Çok Daha Detaylı Veriler Sunuyor. Google Haber, Resim ve Video için Gerçek Zamanlı Arama Verileri Sunuyor

Google Trends Şimdi Çok Daha Detaylı Veriler Sunuyor

Google Haber, Resim ve Video için Gerçek Zamanlı Arama Verileri Sunuyor. Google Trends Şimdi Çok Daha Detaylı Veriler Sunuyor.

İnternet insanların gerçek zamanlı olarak neyi aradıklarını öğrenmek bugünlerde artık önemsiz bir konu haline geldi. Google Trends‘lere teşekkür etmek lazım. 2015 yılından beri kullanılan çevrimiçi hizmet, dünyanın herhangi bir yerinde nelerin dikkat çektiğini bulmak ve keşfetmek için oldukça yararlı.

Şimdi ise Google, gerçek zamanlı verilerini, lokal arama alanınızda haberler, resimler, video ve hatta alışveriş sonuçlarını da içerecek şekilde daha fazla veri ile açığa çıkartıyor.

Aşağıda Google’ın verdiği örnek Taylor Swift’i araştırıyor. Araştırma sonuçlarında altta yazan verilere dikkat etmeniz gerekiyor. Bu örnekte Amerikalı şarkıcı-söz yazarı araması yapılmış; bu aramayı tıkladığınızda, geçen hafta ABD’de o terimle ilgili ilgisini gösteren bir sayfa görürsünüz. Daha detayları görmek içinse sağ üst köşedeki düğmeyi tıklayarak (varsayılan olarak web araması) Görsel Arama, Haber Arama, Google Alışveriş veya YouTube Aramayı seçin. Bu şekilde belirli etkinlikler ve videolarla ilgili arama ani artışların yanı sıra, seçtiğiniz konu ve platform için arama ilgi alanının en güçlü nerede olduğunu da görebilirsiniz.

Google Trends Şimdi Çok Daha Detaylı Veriler Sunuyor

Google