Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Google’da Şifresiz Giriş Dönemi!

Google, yaptığı açıklamayla birlikte artık şifresiz giriş sisteminin testlerine başlayacağını açıkladı. Peki, şifresiz giriş nasıl çalışıyor?

Google bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre; Google tabanlı hesaplarınız için şifresiz giriş sistemini test etmeye başlayacak. Bir çoğumuz için en güvenli giriş sistemi olan telefona sms şeklinde gelen kod ile giriş sisteme benzer olan sistem telefonunuza bir bildirim gönderiyor ve izin vermeniz halinde oturumunuza erişimine şifre gerekmeksizin izin veriyor. Bu yöntem Yahoo tarafından tanıtılan “Hesap Şifresi” işleviyle çok benzer özellikler taşıyor. Hesap şifresi işlevi de bildirime verilen izin üzerine hesabınıza erişim izni veriyor.

Basit şifreler günümüz internet dünyasında hala çok büyük bir hacklenme sebebi olmaya devam ediyor. Google da dahil olmak üzere diğer internet siteleri zayıf şifrelere karşı savaş açsa da tamamen kazanmış sayılamazlar. Şifreli USB bellek gibi iki yönlü doğrulama sistemleri güvenliği sağlayabiliyor olsa da erişilebilirliği düşük olduğu için hala alternatif bir yöntem sayılamıyor.

google-sifresiz

Google yaygınlaştırmayı amaçladığı bu yeni giriş sistemi ile hem güvenliği arttırmayı hem de telefonlara gönderdiği milyonlarca sms ücretinin yükünden kurtulmayı amaçlıyor gibi görünüyor.