Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hindistan’da Çare, Google’dan Tuvalet Bulucu

Google'dan Hindistan'ın sağlık Sorunlarını gidermek için Tuvalet Bulucu App, Haritalar artık umumi tuvaletleri de gösterecek.Touilet Finder

Google Hindistan’da Umumi Tuvaletleri Gösterecek!

Google, Hindistan’ın sağlık sorunları ile mücadele için tuvalet yerini bulma aracı başlatıyor. Google Haritalar uygulaması içindeki alışveriş merkezlerinde, hastanelerde ve diğer halka açık yerlerde tuvaletleri gösterecek.

Google Haritalar’da bir tuvalet bulma aracı geliştirmek için Hindistan Kentsel Gelişme Bakanlığı (MoUD) ile birlikte çalışan Google; ülkenin oldukça rezil kabul edilen bir tuvalet sorunu çare oluyor.

Ülkenin en önemli sağlık sorunun başında tuvalet sorunu geliyor. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan’da hane halkının yüzde 70’inin kendisine ait tuvaleti bulunmuyor.

Google Tuvalet Bulucu-  Google Touilet Finder

Public Radio International‘ın haberine göre 1.2 Milyar insanın yüzde 60’ı tuvalet ihtiyacını açık havada dışarı yapıyor. Hal böyle olunca bu durum ülkede ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.

Google ve MoUD bu sorunu çözmede yardımcı olmak için ingilizce ve yerel dillerde Haritalar üzerinde en yakın tuvaleti arama imkanı sağlayacak. Aşağıdaki kelimeler ile yapılan aramalar sonunda ;

“toilet,” “lavatory,” “swachhata” and “shulabh.”

Haritalar bu arama sonuçlarına göre ; mevcut tuvaletleri otel, restoran ve diğer kuruluşları gösterdiği gibi gösterecektir.

Sistem Tuvaletlerin durumu hakkında geri bildirimlere de izin verecek. Bir tuvalet temiz değilse veya zaten kapalıysa, “Kötü bir eleştri veya değerlendirme puanı verebilecek.”

Uygulama Kasım ayı sonundan itibaren önce Delhi’de devreye alınacak. MoUD programı daha geniş bir alana yaymayı hedefliyor ancak bu biraz zaman alabilir.

International Business Times