Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Hacker’lar Ashley Madison’ dan Elde Ettikleri Verileri Yayınladı!

Geçen ay hack'lenen Ashley Madison sitesinin verileri, şimdi de internete döküldü!

Geçen ay hack’lenen Ashley Madison sitesinin verileri, şimdi de internete döküldü!

Hacker’lar, geçtiğimiz ay “aldatma” sitesi Ashley Madison’un verilerini ele geçirdiklerini iddia etmişlerdi. Şimdi ise iş biraz daha ilginç bir hal aldı çünkü hacker’lar, çaldıklarını iddia ettikleri 10GB’lık veriyi yayınladılar.

Yayınlanan veriler arasında üyelerin eposta adresleri, kredi kartı transferleri bilgileri ve hatta profiller var. İddialara göre dosyaları indirenler, veriler arasında her türlü dedikodunun bulunduğunu söylüyorlar. Hacker’lar ise bu özel ve yıkıcı olabilecek bilgileri yayınlamaktan hiç çekinmiş gibi görünmüyorlar.

Hacker’lar, Ashley Madison’un ana şirketi olan Avid Life Media’ya yaptıkları siteyi kapatma talebini gerçekleştirmediğinden, kullanıcıların gizliliği hak etmediklerini düşünüyor. Kendisini Impact Team olarak adlandıran hacker’lar, sitede binlerce sahte kadın profili olduğunu ve gerçek kullanıcıların yüzde 90-95’inin erkek olduğunu söylüyor.

Hacker’lar açıklamalarında kocalarının siteye kaydolmuş olsa bile, muhtemelen karşı cinsten kimseyi bulamadıklarını söyledi. Hacker’ların yayınladığı açıklamanın tamamını (İngilizce), aşağıda görebilirsiniz.

Ashley1