Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Hackerların Yeni Hedefi, Steam ve Minecraft!

SkidNP hacker grubu, Steam ve Minecraft’a saldırı düzenleyeceklerini açıkladı.

Önümüzdeki yılbaşı döneminde Steam veya Minecraft’a giriş yaparken zorlanırsanız, bunun sebebi SkidNP hacker grubunun yapacağı saldırılar. Ancak bu saldırıların amacı bilgi çalma, hesap ele geçirme gibi sebepler değil, firmaların siber güvenliğini artırmaya yardımcı olmak.

Açıklamayı yapan SkidNP hackerı @Obstructable, iki oyun platformunu da bu tatil ve indirim döneminde yıkmaya çalışacaklarını söyledi. Ancak bunun amacı firmaların hackerlar ile mücadelede daha güçlenmesini sağlamak.

skidnp-hacker

Hedef PSN, Xbox Live, Steam ve Minecraft

“Onlara saldıracağız çünkü bu tarz saldırılar almalarını engellemek ve onları güçlendirmek istiyoruz. 5 dolarlık bir Booter ile doğru IP üzerinden herkes Xbox’ı hackleyebilir.” açıklaması yapan SkidNP, aynı zamanda başka bir hacker grup olan Phantom Squad ile bir yarışa girmişti. Phantom takımı yapmadıkları bir saldırı işleminin adını kullandıkları için SkidNP tarafından tamamen saldırıya uğrayıp kapandı.

Kısacası Steam ve Minecraft’tan önce, PlayStation Network ve Xbox Live da hedef alınmıştı. Firmaların güvenlik sistemlerin gelişmesi gerektiğini düşünen hackerlar, olası bir durumda kendilerini değil firmaları suçlu buluyor. Ayrıca Çarşamba günü, Anonymous da benzer bir yorum yapmış, “Eğer PSN veya Xbox Live düşerse, suçlanması gereken Sony ve Microsoft’tur.” demişti.