Sosyal Medya

Mobil

Hakan Uzan Vertu’yu 50 Milyon Sterline Satın Aldı!

Hakan Uzan Vertu'yu 50 Milyon Sterline Satın Aldı! İngiliz merkezli lüks telefon üreticisi 2012 yılından sonra 3. kez el değiştirdi!

Lüks telefon üreticisi Vertu, sürgündeki Hakan Uzan tarafından satın alındı!

Hakan Uzan Vertu’yu 50 Milyon Sterline Satın Aldı!

İngiliz merkezli lüks telefon üreticisi 2012 yılından sonra 3. kez el değiştirdi. Bu kez satın aldığı söylenen isim oldukça tanıdık. Sürgündeki iş adamı olarak bilinen Hakan Uzan.

The Telegraph‘da yayımlanan bir rapora göre, firma Türk sürgün Hakan Uzan’ın finanse ettiği bir yatırım aracı ile 50 milyon sterlin (61 milyon dolar) karşılığında satın alındı.

Gazetede ayrıca Hakan Uzan ve Ailesi ile ilgili yaşadıkları ve sahip oldukları ile ilgili bilgilerde paylaşıldı. Bunlar arasında Ailenin bir zamanlar sahip oldukları arasında banka, enerji santrali, çeşitli yayın kuruluşları ve bir mobil taşıyıcı Telsim’inde sahibi olduğu yer aldı. Telsim’i Nokia ve Motorola’dan alınan borçlarla kurulduğu, dotcom olayı sonrasında 2001 yılında şirketin finansal zorluklar yaşadığı ve 2001’de 2.7 Milyar dolarlık kredilerinin temerrüte düştüğüne belirtildi.

Haberde bu olayın ailenin sadece çöküşünün başlangıcı olduğu ve 2004 yılında Türk hükümetinin Uzan grubunun 200’e yakın şirketine el koyduğu ve bunu İmar Bankasındaki 5.7 Milyar dolarlık alacakları için yapıldığı yer aldı.

The Telegraph’a göre Uzanlar “Fransa’da siyasi sığınma hakkı aldı ancak kesin nerede oldukları bilinmiyor.

Tüm bunlara rağmen Vertu’yu satın almak ailenin finansal sıkıntıları geride bırakmış olabileceğine işaret ediyor.

Vertu ise eski moda Android cihazları lüks ve değerli taşlarla işleyip satmasıyla meşhur.

Hakan Uzan Vertu’nun yeni sahibi!

40 bin sterlinlik fiyat etiketiyle dünyanın en pahalı cep telefonlarından bazılarını satan ve merkezi İngiltere’de bulunan Vertu’nun; en güncel mali tablosuna göre 2014 yılında 110 Milyon sterlinlik satış yapmasına rağmen 53 Milyon Sterlin zarar açıklamıştı.

Şirketin yeni sahibi Hakan Uzan sözcüsü aracılığıyla “Vertu niş bir pazarda tanınan güçlü bir marka. Vertu’nun potansiyelini gerçekleştirecek yatırımları yapmak ve ekiple birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

2000’lerin sonuna doğru küçülmeye giden Nokia; Vertu’yu 175 milyon sterlik karşılığında EQT adlı bir yatırım fonuna satmış, 2015’te ise şirketi Hong Kong merkezli Godin Holding almıştı.

 

Hakan Uzan Vertu’yu Kıbrıs’taki şirketi Baferton Ltd. aracılığıyla 50 milyon sterlin ödeyerek aldığı belirtiliyor.