Sosyal Medya

MacOS

Hangi Mac Uygulamalarını Kullanmalıyım?

En iyi Mac uygulamaları arasından derlediğimiz uygulamaları size sunuyoruz.

En iyi Mac uygulamaları arasından derlediğimiz uygulamaları size sunuyoruz.

Mac bilgisayarınızda hangi uygulamaları kullanacağınız konusunda kararsızsanız bu yazımız sizin için. Aralarında haberleşme uygulamalarından iş ve medya uygulamalarına kadar geniş bir yelpaze bulunuyor.

Mac için önereceğimiz tüm uygulamalar alanında en çok kullanılan ve tarafımızdan en iyi özelliklere sahip olduğuna kanaat getirdiğimiz uygulamalardır.

Ofis programı için; iWork oldukça başarılı bir ofis programıdır. Microsoft Office ile birkaç özelliğini hariç tutarsak başa baş kapışabilecek düzeye yaklaşmıştır. Ancak yine de Office for Mac 2011 uygulaması bu alanda Microsoft Office entegrasyonu sayesinde liderdir. Ancak ücretli olan yazılım için alternatif düşünüyorsanız OpenOffice kullanmanız gerekecek.

Haberleşme uygulaması için; Skype, Adium, Trillian, iChat gibi uygulamalar Mac için ideal haberleşme uygulamalarıdır. iChat Apple kullananlar için uygundur fakat Windows kullananları da dahil edebileceğimiz bir sohbet ağını bize Skype sunmaktadır.

Sıkıştırma araçları için; Unarchiver uygulaması ile Windows için WinRar neyse o tadı yaşayabilirsiniz.

Torrent dosyaları için; Transmission uygulaması internetten dosya indirmenin en kolay yolu olan torrent dünyasına Mac için bir kapı açıyor. Eğer dosya indirme konusunda yoğunsanız kullanmanız gereken bir uygulama.

Not almak için; Evernote iPhone ve iPad cihazlarımızdan alışık olduğumuz bilgisayarımıza da renkli not kağıtlarına notlar alabilmemizi sağlayan program. Oldukça kullanışlı bir uygulama ve Mac için bizde vazgeçilmez.

Dosya indirme yardımcısı; iGetter ile devasa büyüklükteki dosyalarınızı indirmek oldukça kolay. İndirme planları yapabilir, uygulamaya sokabilirsiniz.