Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hava Durumunu Canlı Gösteren Kutu

Google'da çalışan Japon yazılım mühendisi, hava durumu tahminlerini alıp, neler olacağını canlı bir şekilde gösteren bir kutu icad etti

Google’da çalışan Japon yazılım mühendisi, hava durumu tahminlerini alıp, neler olacağını canlı bir şekilde gösteren bir kutu icad etti.

Google’da yazılım mühendisi olarak çalışan Ken Kowamato, hava durumunu önceden tahmin edip olacakları birebir canlı olarak gösteren bir kutu icat etti. Hava durumunu canlı gösteren kutu, tahminleri ise internet üzerinden alıyor.

Hava Durumunu Canlı Gösteren Kutu

İnternette yer alan hava durumu tahmin raporlarını dahili hafızasına indiren kutu, sonrasında ise tahminlerde yer alan hava muhalefetlerine göre çalışmaya başlıyor. Yani ertesi gün eğer yağmur varsa kutunun içerisinde yağmur yağmaya başlıyor. Hava güneşliyse içeriyi sarı bir ışık kaplarken, bulutlu günlerde ise kutunun üst kısmını beyaz bir duman tabakası kaplıyor.

Henüz Kar Yağışı için Aksiyon Gösteremiyor

Kowamoto, hava durumunu tahmin eden kutu projesini daha da geliştirmek istediğini belirtirken, kutunun şu anda karlı havalarda herhangi bir aksiyon gösteremediğini fakat ilerleyen zamanlarda bununda üstesinden geleceğini belirtti.

İcadını biraz daha geliştirip öyle satışa sunma niyetinde olan Kowamoto’nun şu anki niyeti ise projesi için biraz daha kaynak bulmak. Bunun için kendisine fon siteleri ve bu tarz projelere destek veren etkinliklerden sponsor arayan Kowamoto’nun icadı bakalım ne zaman satışa sunulacak.