Sosyal Medya

Android

Herkes için Müzik Uygulaması SoundTrap

GarageBand harika fakat SoundTrap ondan daha fazla işbirlikçi bir müzik uygulaması.

GarageBand harika fakat SoundTrap ondan daha fazla işbirlikçi bir müzik uygulaması.

Geçtiğimiz hafta Apple müzik hizmetinin açıklanmasından sonra tüm müzik severlerin odak noktasında müzik veya melodi yaratmak yerine onu nasıl dinleyebileceğimiz oldu.

Melodi yaratmak dediğimizde aklımıza ilk gelen elbette Apple’ın Garageband uygulaması. GarageBand her ne kadar harika bir uygulama olsa da onun için en büyük sorun sadece Apple üzerinde çalışması olduğu söylenebilir.

Soundtrap1

Tüm Platformları kucaklayacak bir uygulama arıyorsanız SoundTrap bu çözümü size sunabilir.

SoundTrap basit, güçlü ve kulanışlı,Html5 tabanlı ve geliştirilmiş video özellikleri ile nerede olurlarsa olsunlar müzisyenlerle işbirliği içinde olan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Müzik dünyasına son dönemde  yön veren Spotify, SoundCloud ve Tidal gibi İsveç Stockholm tabanlı bir şirket olan SoundTrap CEO ‘su Per Emanuelson ;

“Müzik İsveçte her zaman güçlü olmuştur. Güçlü bir müzik eğitim sistemimiz var ve küçük yaşlardan itibaren okullarda enstrüman çalmayı öğretiyoruz.İsveçlilerin ingilizcesinin çok iyi olduğunu ve bunun müziğimizi yurtdışına çıkarmak anlamına geldiğini düşünüyorum. Biz sınırlarımızın ötesine gitmek zorunda olan küçük bir ülkeyiz” dedi.

SoundTrap kurucu ortakları Instagram gibi kullanışlı ve kalite bir çözüm arayışına girdikleri  ve en modern ve kullanışlı kayıt uygulamasını geliştirdikleri açıkladı.

keyboard-soundtrap

Emanuelson son bir kaç ayda uygulama kullanıcı sayısının 20 binlerden 120 binlere çıktığını ve bunda eğitimcilerin ve uygulama fanatiklerinin büyük etkisi olduğunu açıkladı.

soundtrap3

SoundTrap ücretsiz sürümünde maksimum 5 projede 480 loop ve 125 enstrüman kullanabiliyorsunuz.

  • 30 Günlük ücretsiz sürümü var.
  • Premium seçeneği için aylık 12.74$ ancak yıllık üye olursanız bu rakam 9.56$ geliyor. 1290 loops ve sınırsız proje kaydı ile 152 enstrüman kullanabiliyorsunuz.
  • Pro seçeneği nispeten daha ucuz aylık 6.37$ ancak o da yıllık üyelikte 4.76$’a geliyor. 50 proje ve 133 enstrüman kullanabiliyorsunuz.

Eğer tüm enstrümanlar ile çalışmak ve tüm platformlarda özgürce müzik yapmak istiyorsanız kesinlik göz atmalısınız.

soundtrap2

30 günlük ücretsiz deneme sürümü ile kaybedecek bir şeyiniz yok ancak belki alışkanlıklarınızda var geçmek sizi zorlayabilir.

Soundtrap